ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Plavanje - odprto prvenstvo Slovenije in Hrvaške

NOVICA 27.06.2017



Od 23. do 26. 6. 2017 je na Reki potekalo premierno skupno odprto prvenstvo Hrvaške in Slovenije. Cilj takšnega sodelovanja je, da se na skupni tekmi štiri tedne pred najpomembnejšem tekmovanju predstavijo vsi najboljši plavalci. Vsako leto bo tekmovanje organizirala ena od obeh držav.

Na tokratnem tekmovanju je nastopilo 200 plavalcev iz Bosne in Hercegovine, Hrvaške, Italije, Srbije in Slovenije. Med njimi je bila tudi velenjska plavalka Nastja Govejšek, ki je nastopila le prvi dan in zmagala na 50 m delfin. Žal je morala potem zaradi bolezni odpotovati domov. 

Po tekmovanju na Reki je Gorazd Podržavnik, selektor plavalnih reprezentanc, izbral potnike za letošnje svetovno prvenstvo, ki bo konec meseca julija. Na seznam udeležencev je uvrstil šest plavalcev, med njimi tudi Nastjo Govejšek, ki bo v Budimpešti tekmovala na 50 m in 100 m delfin.

Čestitamo Nastja! Pozdravi se čimprej!

Vir: Plavalni klub Velenje

Vir: Plavalni klub Velenje

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak