ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Karate - Austrian Junior OPEN 2017 v Salzburgu

NOVICA 30.06.2017



V soboto in nedeljo, od 24. do 25. junija 2017 je v športni dvorani Walzerfeldhalle Wals, v organizaciji Salzburger Karateverbanda, potekal mednarodni karate turnir »Austrian Junior OPEN 2017« v katah in borbah za starostne kategorije do 21 let.

Tekma je bila na koledarju Karate zveze Slovenije uvrščena v rang B, kar pomeni, da šteje v zbir točk za reprezentačne kandidate v letu 2017.

Na tekmi v Salzburgu je sodelovalo 1210 tekmovalk in tekmovalcev iz 174. karate klubov, kateri so prišli iz 31. držav skoraj vsega sveta (Evrope, Severne Amerike, Srednje Amerike, Azije, Male Azije, Sredozemlja, Afrike in Avstralije).

Tekmovanja sta se iz Karate kluba Velenje udeležila ena (1) tekmovalka in en (1.) tekmovalec. Celotna organizacija tekmovanja in sojenje sta bila na zavidljivem nivoju.

V konkurenci 39. kadetinj – kata (14 – 15 let) je, kljub poškodbi pete desne noge, tekmovala Pia Cesar in osvojila 7. mesto.

Pia je bila v 1. krogu prosta. V 2. krogu je premagala Amino Obralić (Avstrija) 5 : 0 in v 3. krogu izgubila s končno zmagovalko Eleno Roversi (Italija) 0 : 5. V borbi za 3. mesto je najprej premagala Margarito Stus (Rusija) 5 : 0 in nato je izgubila s Sereno Tempestini (Italija) 0 : 5. Tokrat so ji Italijanke, katere ima zelo rada za nasprotnice, dale misliti.
V konkurenci 24. kadetov – kata (14 – 15 let) je tekmoval Sebastjan Kauzar in osvojil 5. mesto.

Sebastjan je v 1. krogu premagal Tobiasa Kramerja (Avstrija) 5 : 0, v 2. krogu je premagal Jaromirja Lacha (Češka) 3 : 2, v 3. krogu je premagal Arbena Pjetraja (Švica) 5 : 0 in v 4. krogu izgubil s srebrnim v kategoriji Hannesom Kostenbaumerjem 0 : 5. V borbi za 3. mesto je Sebastjan zaradi dobrega rezultata v pred kolih preskočil 1. kolo in nato izgubil s Sakujem Virtanenom (Finska) 0 : 5.

S tekmovalnostjo in primernim obnašanjem sta naša člana dostojno zastopala Karate klub Velenje.

Vodstvo kluba čestita obema tekmovalcema in trenerjem, predvsem pa njihovim staršem za vztrajanje na zastavljeni športni poti!

 

Vir: Karate klub Velenje
 

Foto: Karate klub Velenje

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak