ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Rokomet - EYOF 2017 - Rokometaši srebrni

NOVICA 29.07.2017



V soboto, 29.7.2017, so na zmagovalni oder Olimpijskega festivala evropske mladine stopili še rokometaši, ki so v finalu izgubili z Nemčijo 26:29 (15:14). Med 15 izbranci glavnega trenerja Sandija Markla, ki mu asistira velenjski trener Tomaž Juršič, je bila kar peterica rokometašev iz vrst RK Gorenja Velenja. Za barve domovine so se borili Jernej Drobež, Timotej Grmšek, Tilen Grobelnik, Peter Šiško in Domen Tajnik.

Brezhibno so do današnjega finala napredovali rokometaši, ki so premagali Islandijo, Španijo in Francijo, v polfinalu pa razorožili še Hrvate. V finalu so imeli za nasprotnike reprezentanco Nemčije in v prvem polčasu vodili tudi za plus 4. A drugi del je prinesel preobrat in ekipi sta bili hitro poravnani. Nemci so nato prevzeli pobudo in zasluženo slavili zmago.

"Dobro smo se pripravili nanje, tekmo dobro odprli, potem pa ob polčasu padli, nehali igrati naš slovenski, hiter rokomet. Na koncu tekme nas je tudi 'malo pojedlo', to je bila le peta tekma v šestih dneh, včeraj smo igrali pozno zvečer, tri ure za Nemci, regeneracije je bilo manj. Ne bom iskal izgovorov, fantje so vseeno naredili vrhunski rezultat, danes smo izgubili proti trenutno boljši ekipi," je povedal selektor rokometašev Aleksander Markl. 

 

Vir: www.rtvslo.si

Foto: www.rtvslo.si

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak