ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Rokomet - Velenjčani klonili proti celjskim rivalom

NOVICA 31.08.2017



Rokometaši Gorenja Velenja so s porazom na velikem slovenskem derbiju začeli novo sezono. V domači Rdeči dvorani so v 1. kolu regionalne Lige SEHA Gazprom morali priznati premoč rivalom iz Celja, ki so bili boljši s 25:22.

Po izenačenih uvodnih 14 minutah, ko je bila igra na obeh straneh zelo trda, in je Velenjčane v igri z nekaj odličnimi obrambami obdržal vratar Klemen Ferlin, so Celjani stopili korak pred domačo zasedbo, ob koncu 24. minute pa po uspešnem nasprotnem napadu nekdanjega igralca črno-rumenih Luke Mitrovića povedli s +3 (12:9). Domača zasedba je tedaj strnila svoje vrste in pred polnimi tribunami do polčasa izid uspela izenačiti na 12:12.

V nadaljevanju so izbranci Branka Tamšeta v štirih minutah ušli na dva zadetka naskoka (13:15), a sta Rok Golčar in Matic Verdinek kmalu poskrbela za izenačenje na 16:16. V 48. minuti so Celjani ponovili svojo najvišjo prednost (21:18), domači zasedbi pa nato tekmecev za razliko od prvega polčasa ni več uspelo dohiteti, četudi so se kar nekajkrat približali le na gol zaostanka.

Pri Gorenju Velenju, ki ga naslednji preizkus čaka v torek pri aktualnem prvaku Lige SEHA Gazprom in Lige prvakov Vardaju iz Skopja, so po štiri gole dosegli Verdinek, Matjaž Brumen in Žarko Pejović. Med izbranci Željka Babića ni bilo Vida Levca in Darka Stojnića, ki okrevata po operaciji kolena oziroma rame.

 

Vir: RK Gorenje Velenje

Foto: Jurij Kodrun Foto: Jurij Kodrun

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak