ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Rokomet - Vardar premočan za Velenjčane

NOVICA 06.09.2017



Rokometaši Gorenja Velenja se iz gostovanja v Skopju vračajo z visokim porazom. Po dobrem prvem polčasu (11:12) so slovenski podprvaki povsem popustili, v igri napravili veliko napak in klonili z 32:19.

Velenjski rokometaši so na uvodu tekme imeli precej težav, zlasti v napadu, kjer si niso uspeli izdelati ugodne pozicije za strel. Aktualni evropski klubski prvaki so to izkoristili, ušli na 3:0, sredi 14. minute pa že na 7:3. Vodstvo domačih bi bilo lahko še višje, a je nekajkrat dobro posredoval Klemen Ferlin. Za tem so se prebudili tudi njegovi soigralci, ki so zaigrali veliko bolj odločno.

Navkljub dvema dvominutnima izključitvama, ki sta si jih prislužila Robert Markotić in Nejc Cehte, so izjemno kolektivno obrambo uspeli svoja vrata ohraniti nedotaknjena kar osem minut. Na drugi strani so v tem času pripravili delni niz 5:0, ki ga je tudi z nekoliko sreče zaključil Blaž Kleč za vodstvo z 8:7. Kljub temu so črno-rumeni na glavni odmor odšli z golom zaostanka, za kar je tik pred zvokom sirene s pridobljeno žogo in uspešnim nasprotnim napadom poskrbel Rok Ovniček.

Obetaven zaključek prvi 30 minut velenjska zasedba ni uspela prenesti v nadaljevanje. Po tretji sedemmetrovki v drugem polčasu je Vardar sredi 36. minute povedel s 17:13, Brumen je na drugi strani znižal na 14:17, nato pa je v štirih minutah sledil niz 4:0 (21:14), ki je dokončno odločil zmagovalca.

Pri Gorenju Velenju je Brumen proti svojemu nekdanjemu klubu dosegel šest golov, pri čemer je uspešno izvedel vseh pet strelov s sedmih metrov. S petimi goli mu je sledil Jan Grebenc. Naslednji preizkus ose čaka čez teden dni, ko se bodo v domači dvorani zoperstavile srbski zasedbi Dinama iz Pančeva. 

 

Vir: RK Gorenje Velenje

RK Gorenje Velenje RK Gorenje Velenje

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak