ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Rokomet - S srčno igro do velike zmage v Bukarešti

NOVICA 25.09.2017



Po dveh tekmah VELUX EHF Lige prvakov rokometaši Gorenja Velenja ne poznajo poraza. Domači zmagi proti Abanci Ademarju Leonu so v soboto v Bukarešti dodali uspeh proti Dinamu, ki so ga po zaslugi boljšega drugega polčasa ugnali s 27:26.

Tekma v romunski prestolnici se za velenjske rokometaše ni začela obetavno, saj so v 13 minutah vsega enkrat zatresli mrežo tekmecev. Ti so to izkoristili in povedli s 5:1. Črno-rumene je prebudila šele prva obramba Klemna Ferlina, po kateri so začeli postavljati stvari na svoje mesto. Sredi 25. minute je Robert Markotić s svojim prvim golom med evropsko klubsko elito rezultat poravnal na 8:8, na glavni odmor pa je njegova ekipa odšla z minimalnim zaostankom (9:10).

Na začetku drugega polčasa je Željko Babić v igro na mesto srednjega zunanjega poslal Roka Ovnička, ki je izjemno poživel igro os. Z njegovim golom so slednje v 34. minuti prvič na tekmi povedle (12:11), isti rokometaš pa je 11 minut kasneje povišal že na +3 (17:14). S takšno razliko so Velenjčani vodili še minuto kasneje, ko je bila za 18:15 uspešen Jan Grebenc.

Sledila je dvominutna izključitev Žarka Pejovića, po kateri so romunski prvaki pripravili preobrat in z nizom 4:0 po 47 minutah igre vodili z 19:18. A Velenjčani se niso predali. Izjemne volje po zmagi in srčne igre sredi Bukarešte niso mogli zaustaviti niti vse bolj pogosti izjemno grobi prekrški tekmecev, ki so večkrat ostali nekaznovani.

Slabih 10 minut pred koncem je na tribuni za golom, kjer je svoje ljubljence podpiralo okoli 25 članov navijaške skupine Šaleški graščaki, znova završalo. Za to je poskrbel Matic Verdinek, ki je zadel za novo vodstvo z 21:20. V nadaljevanju je tri pomembne obrambe prispeval Ferlin (skupno 12), tudi po njegovi zaslugi pa so slovenski prvaki vse do konca predzadnje minute vodili za gol ali pa je bil rezultat poravnan. Obetala se je dramatična končnica.

Natanko 70 sekund pred koncem je Matjaž Brumen, z osmimi goli najboljši strelec tekme, povišal na +2 (26:24). Dinamo se je slabe pol minute za tem znova približal zadetek zaostanka (25:26), vse dvome o zmagovalcu pa je v končnici razblinil Niko Medved. Velenjski kapetan je uspešno zadel strel s sedmih metrov (27:25), katerega je priboril Ovniček.

Po dveh zaporednih gostovanjih – med četrtkovo vrnitvijo s tekme Lige SEHA Gazprom iz Našic in petkovim odhodom v Bukarešto je minilo manj kot 24 ur – bodo imeli rokometaši Gorenja Velenja nekoliko več časa za počitek. Vse do druge polovice oktobra jih namreč čakajo le nastopi v VELUX EHF Ligi prvakov. Naslednji bo na sporedu v nedeljo, 1. oktobra, ko v Rdečo dvorano prihaja danski Skjern, ki, tako kot Gorenje Velenje, po dveh tekmah v skupini C premore prav toliko zmag. 

 

Vir: RK Gorenje Velenje

Foto: RK Gorenje Velenje

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak