ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Nogomet - Mary popeljal Velenjčane do zmage

NOVICA 25.09.2017



Nogometaši velenjskega Rudarja so v zadnji tekmi 10. kroga Prve lige Telekom Slovenije v gosteh premagali Domžale (0:1). Tekmo je odločil John Mary.

Odločitev o zmagovalcu je padla v zaključku prvega polčasa. Robert Pušaver je lepo prodiral po desni strani in v kazenski prostor poslal uporaben predložek, ki ga je Mary mojstrsko z volejem pospravil v spodnji desni kot nemočnega vratarja Dejana Milića.

Domžalčani so si v drugem polčasu prizadevali izid izenačiti, še posebej so bili dejavni v zaključku tekme, ko so se Velenjčani osredotočili le še na branjenje minimalne prednosti.

V 82. minuti se je velenjski vratar Marko Pridigar izkazal z izjemno dvojno obrambo, obakrat je ubranil poskusa rezervista Luke Volariča. Ta je proti vratom najprej sprožil z nogo, nato pa je odbito žogo proti golu preusmeril še z glavo, a je bil Pridigar obakrat na mestu. Že hip zatem se je velenjska mreža zatresla, a je bil rezervist Rubin Hebaj pred strelom z glavo v prepovedanem položaju.

Gostujoča obramba je zdržala vse domžalske nalete do konca tekme, varovanci Marijana Pušnika so domov odnesli poln izkupiček točk, na prvenstveni lestvici so točkovno izenačeni s tretjeuvrščeno Gorico.  

 

Vir: www.rtvslo.si

Foto: www.rtvslo.si

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak