ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Plezanje - Nova zmaga za Janjo Garnbret

NOVICA 25.09.2017



Slovenska športna plezalka Janja Garnbret je na peti tekmi svetovnega pokala v Edinburgu še četrtič zmagala in se s tem še utrdila na prvem mestu skupnega seštevka. 18-letna Korošica je izjemno vesela zmage, komentirala pa je, da je imela tokrat malce sreče tudi s časom.

Najboljša je bila že v polfinalu, tudi v finalni smeri je dosegla najvišjo višino, a jo je prehitela časovna omejitev šestih minut, tako da so ji upoštevali 42. gib, kot ga je dosegla tudi drugouvrščena Avstrijka Jessica Pilz, zato je odločala prednost Slovenke iz polfinala. Tretja je bila Južna Korejka Jain Kim.

Garnbretova je na petih tekmah zbrala vsega skupaj 465 točk, natanko sto točk manj ima na drugem mestu Kimova, tretja v skupnem seštevku je Belgijka Anak Verhoeven, ki za vodilno Slovenko zaostaja velikih 161 točk.

Na Škotskem je nastopila še trojica slovenskih tekmovalk. Mia Krampl si je priplezala 14. rezultat polfinala, Mina Markovič, sedma v skupni razvrstitvi letošnjega svetovnega pokala, pa 15. mesto. Tjaša Kalan, ki se je vrnila v svetovni pokal po operaciji kolena, je zasedla 32. mesto.

Športne plezalke in plezalce pred novembrskim koncem sezone 11. in 12. novembra v Kranju čakata še tekmi na Kitajskem: 7. in 8. oktobra v Vudžjangu ter 14. in 15. oktobra v Šjamenu. 

 

Vir: www.rtvslo.si

www.rtvslo.si

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak