ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Smučarski skoki - Odličen konec tedna za Velenjske skakalce

NOVICA 25.09.2017



Romunski Rašnov je bil v preteklih dneh močno tekmovalno obarvan, saj so se smučarji skakalci najprej potegovali za točke FIS pokala in nato še za točke celinskega pokala. Brez slovenskih uspehov seveda ni šlo.

Četertek in petek sta bila namenjena finalu poletnega dela FIS pokala, kjer je za dodatno kvoto Slovenije v prvi zimski periodi celinskega pokala poskbel Aljaž Osterc s 5. in 2. mestom v Rašnovu, skupno pa je v periodi zasedel 3. mesto. Skupno je Osterc končal na 8. mestu.

Znova pa so se naši izkazali tudi na tekmah celinskega pokala. Aljaž Osterc je na celinskem pokalu vpisal 18. in 22. mesto. Celinski pokal se bo zaključil konec meseca v Klingenthalu.

V italijanskem Predazzu pa so potekala tekmovanja v smučarskih skokih za Alpski pokal. SSK Velenje ima dva predstavnika, in sicer Jernejo Brecl in Jana Bombeka.

Na sobotni preizkušnji je Jerneja Brecl s skokoma dolzine 84,5 in 91 metrov osvojila 11. mesto, Jan Bombek pa je pri dečkih s skokoma dolžine 96,5 in 97 metrov osvojil 13. mesto.

Na nedeljski preizkušnji je Jerneja Brecl na 8. Alpskem pokalu pri deklicah osvojila 10. mesto.
Jan Bombek pa je s skokoma enake dolžine 95 metrov na skakalnici K95 osvojil 13. mesto.

Čestitke!

 

Vir: www.sloski.si, SSK Velenje 

Foto: www.sloski.si

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak