ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Rokomet - zmagoviti konec tedna tudi za Osice

NOVICA 27.11.2017



Ekipi mlajših dečkov Gorenja Velenja sta z odliko prestali četrtkova preizkusa. Proti vrstnikom iz Sevnice sta namreč vknjižili dve zmagi.

Mlajši dečki B so svoje vrstnike iz Sevnice premagali z rezultatom 18 : 13. Tekmo so odprli po svojih željah in že v uvodnih minutah povedli s 7:0, v vratih pa je svoje delo odlično opravil Podvratnik. V prvem polčasu so priložnost dobili igralci domače ekipe, ki so na drugih tekmah igrali manj, in jo odlično izkoristili. Polčas se je končal z izidom 13:5. V drugem delu igre je malce popustila osredotočenost, a se je tekma vseeno končala s petimi goli razlike v korist domače ekipe.

Mlajši dečki A so Sevničane premagali z rezultatom 20 : 12. Ekipa iz Sevnice se je v prvih desetih minutah dobro upirala mladim Velenjčanom, nato pa so odigrali bolj zbrano in si do polčasa ustvarili prednost šestih zadetkov. Skozi celotno tekmo so bili izjemni domači vratarji, saj so ubranili več kot 50 odstotkov strelov. 

V soboto, 25.11., so se mlajši dečki B pomerili z ekipo DRŠ Sebastijana Soviča in jo premagali z rezultatom 10 : 14. Klubski obračun med ekipa mlajših dečkov B je v prvem polčasu postregel z zelo malo zadetki. Obe ekipi sta igrali zelo disciplinirano v obrambi, v napadu pa sta se pri strelih odlično izkazala oba vratarja. Po osmih minutah igre je Gorenje Velenje vodilo z 2:1. Proti koncu prvega polčasa se je razvila tudi igra v napadu in Velenjčani so na odmor odšli z zadetkom prednosti. V nadaljevanju so osice nekoliko dvignile ritem igre in domačinom iz Šoštanja ušle na pet zadetkov prednosti in se na koncu razveselile nove zmage. Priložnost za igro so dobile vse mlade osice in jo odlično izkoristile. Rokometaši velenjskega kluba so po štirih odigranih krogih še naprej neporaženi v svoji skupini in zasedajo prvo mesto.

Mlajši dečki A so se na gostovanju v Radečah dobro odrezali. Vseskozi so imeli igro v svojih rokah in na koncu gostitelje visoko premagali. Fantje si za prikazano zaslužijo čestitke. Rezultat se je ustavi pri 32 : 6.

V soboto so svoje moči merili tudi starejši dečki A in starejši dečki B. Prvi so bili boljši od rokometašev iz Ormoža, drugi pa od rokometašev iz Velike Nedelje.

Čestitamo!

 

Vir: Rokometni klub Gorenje Velenje

Foto: Rokometni klub Gorenje Velenje Foto: Rokometni klub Gorenje Velenje

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak