ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Nordijska kombinacija - uspešen konec tedna za Vrhovnika

NOVICA 27.11.2017



Pretekli konec tedna so v finski Ruki izvedli tri tekme svetovnega pokala v nordijski kombinaciji.

V petek, 24.11.2017, je na prvi tekmi nove sezone svetovnega pokala v nordijski kombinaciji Vid Vrhovnik s 26. mestom osvojil prve točke v svoji karieri. 

Vid Vrhovnik je tudi na drugi, tokrat klasični preizkušnji svetovnega pokala na 10 km, osvojil točke. Tokrat je bil 27., potem ko je v ciljnem sprintu pridobil še eno mesto in tako osvojil nove štiri točke.

Obeti za drugo letošnjo tekmo svetovnega pokala nordijskih kombinatorcev v Ruki, prvo na 10 km preizkušnji, so bili za Vida Vrhovnika odlični, saj je v kvalifikacijah zasedel 6. mesto med vsemi nastopajočimi. V tekmovalni seriji tako visoko žal ni končal. Skakal je z višjega naletnega mesta, kot nekateri tekmeci. S 132 metri je sicer zelo dobro opravil svojo nalogo, 129,0 točk pa ga je popeljalo do 25. mesta, z zaostankom 1:58 minute za vodilnim Japoncem Aktiom Watabejem, ki je pristal pri 142.5 metrih, zbral pa je 158,6 točk. Vrhovnik je denimo za devetim mestom zaostajal točno eno minuto. Na tekaškem delu 10 km preizkušnje je vnovič potrdil, da se v njem skriva pravi kombinatorski talent. 18-letnik je vseskozi držal razliko okrog dveh minut za vrhom in tekel v skupini, na koncu pa je po odličnem ciljnem sprintu izgubil samo dve mesti in včerajšnjemu zbiru točk dodal še današnje štiri za 27. mesto. Zmage, zanesljive, s prednostjo več kot pol minute, se je veselil Akito Watabe pred domačinom Hirvonenom in Nemcem Johannesom Rydzekom.

V nedeljo, 26.11.2017, so izpeljali tretjo tekmo za svetovni pokal v nordijski kombinaciji. Tokrat se Vid žal ni uvrstil med dobitnike točk.

Svetovni pokal se prihodnji konec tedna nadaljuje v norveškem Lillehammerju, kjer bo na sporedu tudi ekipna tekma. 

 

Vir: www.sloski.si

Foto: www.sloski.si

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak