ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Rokomet - z mladimi upi do visoke zmage in skoka v osmino finala

NOVICA 30.11.2017



Rokometaši Gorenja Velenja so z odliko začeli nastope v Pokalu Slovenije. V 2. kolu na gostovanju niso imeli večjega dela z RD Škerjanc Jadran Hrpelje-Kozina. Moštvo, ki tekmuje v drugem slovenskem kakovostnem rangu, so ugnali z 41:21 in si tako zagotovili vstopnico v osmino finala.

Črno-rumeni gostiteljem niso dopustili niti najmanjših možnosti za presenečenje. S hitro in učinkovito igro so si sredi devete minute zagotovili vodstvo s 7:2, po uspešnem nasprotnem napadu Ibrahima Haseljića, za katerega je bil to že četrti gol v petih minutah, pa se je ob koncu 27. minute prednost povzpela že na +9 (20:11).

Visoka prednost je dovoljevala, da je proti pokalnim prvakom iz sezone 2004/05 precej priložnosti za dokazovanje dobila tudi golobrada šesterica rokometašev, ki sicer brani barve velenjske mladinske ekipe. Ta je v Hrpeljah zamenjala Nika Medveda, Žarka Pejovića, Roberta Markotića, Alema Toskića in Matjaža Brumna, ki jim je trener Željko Babić namenil počitek. Del mladih upov je priložnost dobil že v zadnjih minutah prvega polčasa, nato pa so ti skupaj na igrišču preživel zadnjih 18 minut, v katerih so razliko le še povišali.

Ob debiju v članski ekipi sta se med strelce vpisala tudi komaj 16-letni Peter Šiško in leto dni starejši Tilen Grobelnik. Oba sta zadela dvakrat. S sedmimi goli je bil sicer pri Gorenju Velenju najboljši Haseljić, s šestimi mu je sledil Nejc Cehte.

Na naslednjega tekmeca v pokalnem tekmovanju bo velenjsko moštvo moralo še nekoliko počakati, saj je večina preostalih obračunov 2. koga na sporedu v prvi polovici naslednjega tedna, nato pa bo na sedežu Rokometne zveze Slovenije opravljen žreb.

Gorenje Velenje nov preizkus čaka ta vikend, ko bo še zadnjič nastopilo v skupinskem delu VELUX EHF Lige prvakov. V nedeljo bo ob 16. uri gostovalo na Danskem, kjer bo proti Skjernu lovilo končno uvrstitev na enega izmed prvih dveh mest skupine C. V primeru zmage bodo črno-rumeni ta del tekmovanja zaključili na prvem mestu, z remijem bi bili drugi, ob porazu pa bodo upali najmanj na remi Elveruma proti Abanci Ademarju Leonu. V primeru zmage slednjega bi ta tudi osvojil drugo mesto.

Peter Šiško, rokometaš Gorenja Velenja:
"Tekmo smo dobro začeli, si takoj ustvarili prednost in to uspešno zadrževali vse do konca. V zadnjem delu tekme smo priložnost dobili mlajši igralci in mislim, da smo jo dobro izkoristili. Sam sem pričakoval, da bom igral manj, tako da sem za te minute, ki sem jih imel priložnost preživeti na igrišču, izredno vesel. Po najboljših močeh sem skušal upoštevati trenerjev nasvet, naj bom čim bolj sproščen in odigram tako kot najbolje znam."

POKAL SLOVENIJE, 2. KROG:
sreda, 29. novembra:
ŠKERJANC JADRAN HRPELJE-KOZINA : GORENJE VELENJE 21:41 (13:22)
Gorenje Velenje: Zaponšek (9 obramb), Vujović (7 obramb) in Ferlin v vratih, Cehte 6 (2), Haseljić 7, D. Tajnik 3, Ovniček 4, Grobelnik 2, Drobež 2, Potočnik 4, Golčar, Verdinek 6, Kleč 3, J. Tajnik 2, Šiško 2. 

Vir: RK Gorenje Velenje

Vir: RK Gorenje Velenje Vir: RK Gorenje Velenje Vir: RK Gorenje Velenje

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak