ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Rokomet - Na krilih Zaponška in Verdinka v četrtfinale Pokala Slovenije

NOVICA 22.12.2017



Rokometaši Gorenja Velenja nastope v letu 2017 zaključujejo z visoko zmago. V Grosupljem so na pokalni tekmi nadigrali domačega drugoligaša z 42:16 in se prebili med najboljših osem ekip v Sloveniji.

Črno-rumeni dolenjskim tekmecem, ki se po napredovanju v 1. B ligo v tej sezoni tam borijo za obstanek, niso dopustili nobenih možnosti za presenečenje. Okoli 100 domačih privržencev je imelo priložnosti videti uvodno vodstvo Grosupljega z 1:0, nato pa je bilo na parketu Športne dvorane Brinje moč spremljati le še nasprotno ekipo.

Gorenje Velenje je na začetku devete minute povedlo s 6:3, dokončno pa je bila tekma odločena med 19. in 33. minuto. V tem obdobju namreč gosti tekmecem niso dopustili zatresti mreže, sami pa napravili delni niz 13:0 za vodstvo s 25:7.

Tudi na drugi tekmi v dveh dneh – Gorenje Velenje je v sredo v regionalni Ligi SEHA Gazprom po izjemni predstavi na kolena spravilo beloruskega prvaka Meškova (37:28) – se je znova najbolj izkazal Matic Verdinek, ki je zabil 14 zadetkov, skupno za dva uspeha svoje ekipe v 24 urah pa kar 22. Blestel je tudi Rok Zaponšek, ki je v 60 minutah med vratnicama zbral 19 obramb, od tega dve iz sedmih metrov.

Naslednji pokalni tekmec Gorenja Velenja bo znan v začetku februarja prihodnje leto. Do sedaj so si napredovanje že priigrale zasedbe novomeške Krke, Celja Pivovarne Laško in, presenetljivo, drugoligaša Mokerca – Iga, ki je izločil člana Lige NLB iz Ribnice. K uspehu z 32:30 je Brin Cimerman, ki v tej sezoni kot posojen rokometaš igra za velenjsko mladinsko ekipo, od poletja naprej pa bo polnopravni član kluba, prispeval sedem golov, s čimer je bil najboljši posameznik svoje ekipe. Za preostali mesti se bodo borile ekipe Kopra 2013, LL Grosista Slovana, Jeruzalema Ormoža in Urbanscapea Loke. Prvi se bosta pomerili 2.2., slednji pa dan za tem.

Večina velenjske ekipe se odpravlja na novoleten premor, peterico pa v prihodnjih dneh čakajo reprezentančne obveznosti. Jan Grebenc, Niko Medved, Nejc Cehte in Žarko Pejović se bodo s Slovenijo oziroma Črno goro pripravljali na januarsko evropsko prvenstvo na Hrvaškem, medtem ko bo 19-letni Ibrahim Haseljić kandidiral za nastop na dveh kvalifikacijskih tekmah Bosne in Hercegovine za nastop na naslednjem svetovnem prvenstvu.

Z izjemo reprezentantov se bo moštvo Gorenja Velenja znova zbralo 10. januarja, ko si bo v domači Rdeči dvorani ogledalo prijateljsko tekmo slovenske in srbske rokometne reprezentance.

Željko Babić, trener Gorenja Velenja:
"Naši igralci so pokazali odličen pristop k tekmi ter odnos do igre, saj so bili disciplinirani in zavzeti. Na koncu smo zabeležili dober rezultat in tako prvi del sezone zaključili na najboljši možen način. Sam prvo polovico ocenjujem kot dobro. Uspešno smo nastopali v VELUX EHF Ligi prvakov, kar je bil primarni cilj. Osvojili smo koncept želene igre, zato sem lahko zelo zadovoljen. Ne glede na vse imamo v naši igri še vedno precej prostora za napredek. na tem bomo delali v drugem delu sezone, ko bomo nekatere stvari v naši igri tudi spremenili."

Rok Zaponšek, vratar Gorenja Velenja:
"Zmaga je resda visoka in prepričljiva, a vsakega tekmeca je potrebno vzeti povsem resno. Kaj hitro se ti sicer lahko zgodi, še posebej v pokalnem tekmovanju, spodrsljaj, kot se je denimo pripetil Ribničanom. Naša ekipa je tekmo v Grosupljem vzela povsem enako kot tisto dan poprej proti Meškovu ali kateri iz VELUX EHF Lige prvakov. To kaže tudi končen rezultat. Zasluženo smo zmagali!"

POKAL SLOVENIJE, OSMINA FINALA:

Četrtek, 21. decembra:
GROSUPLJE : GORENJE VELENJE 16:42 (16:42)
Gorenje Velenje: Zaponšek in Ferlin v vratih, Cehte, Medved, Haseljić 1, Ovniček 5, Grebenc 5, Toskić, Drobež 3 (1), Potočnik 4, Golčar 5 (2), Markotić 1, Verdinek 14, Kleč 2, J. Tajnik 1, Pejović 1. 

 

Vir: Rokometni klub Gorenje Velenje

Foto: Rokometni klub Gorenje Velenje

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak