ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Rokomet - Mladinci na novoletni premor zanesljivo kot #1

NOVICA 22.12.2017



Mladinska ekipa Gorenja Velenja bo v leto 2018 stopila s 1. mesta med slovensko elito. Na zaostali tekmi 4. kola je s 30:19 zmagala v Ormožu ter si pred najbližjimi zasledovalci zagotovila tri točke prednosti!

Na zadnji tekmi v letu 2017 so mladinci Gorenja Velenja odšli na vedno vroč teren v Ormož. Ne glede na položaj na lestvici, so se črno-rumeni zavedali, da jim bo nasproti stala ekipa, ki igra malce drugače, za kar so potrebovali še dodatno pripravo. Večino časa so se potrpežljivo branili ter tudi disciplinirano napadali. V prvem polčasu so Velenjčani zaradi slabše realizacije gostiteljem omogočali, da so jim ti bili vseskozi blizu. V drugem polčasu popravili tudi ta element, zadržali podobno raven igre v obrambi ter posledično višali razliko. Z novo zmago ostajajo na samem vrhu lestvice prve mladinske lige.

četrtek, 21. decembra:
JERUZALEM ORMOŽ : GORENJE VELENJE 19:30 (6:9)
Gorenje Velenje: Vujović (10 obramb; 1x 7m), Grudnik (3 obrambe), Jukić, Banfro 3, Grmšek 3, Grobelnik 3, Jagodič 1, Krušnik 1, Mazej 4, Pajt 6, Starc, Svečko 3, Šiško 3, Tajnik 2.

STAREJŠI DEČKI A, SKUPINA VZHOD, 10. KOLO:

Mlade osice so še zadnjič v tem letu navdušile občinstvo ter zasluženo premagale nekoliko starejše vrstnike iz avstrijskega Gradca. Prvenstvena tekma je bila sicer odigrana izven konkurence, saj se rezultati z ekipo iz Avstrije ob koncu leta izbrišejo. Prvi polčas je bil izenačen, v drugem pa so mladi fantje trenerja Tomaža Juršiča dodali na plin in povsem zasluženo visoko zmagali.

četrtek, 21. decembra:
GORENJE VELENJE : BIB LIEBENAU 33:23 (15:15)
Gorenje Velenje: Pandol in Naglav v golu, Bizjak 2, Smajlović, Mrkaljević 1, Kamenicki 3, Cvijetinović 4, Zulić 4, Mlivić 5, Stropnik 2, Mrkonjić 3, Bandalo-Magrič 1, Petrovič, Hojnik 3, Škrobot 4, Karijašević 1.

 

Vir: Rokometni klub Gorenje Velenje

 

 

 

Foto: RK Gorenje Velenje

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak