ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Slovenska bakla

NOVICA 04.01.2018



Počasi vstopamo v olimpijsko leto in želimo si, da šport in olimpijski duh tudi tokrat povežeta Slovenke in Slovence. Velenjski športniki so nas na olimpijskih igrah, največjem športnem spektaklu, že večkrat razveselili z vrhunskimi dosežki in tudi v korejski Pjongčang 2018 se lahko odpravijo optimistični.

Navijači ste v mozaiku uspešne zgodbe izredno pomembni, zato želimo, da povezani podpremo naše olimpijce. V sodelovanju z Olimpijskim komitejem Slovenije-Združenjem športnih zvez pripravljamo projekt Slovenska bakla. Njegov namen je vzbuditi olimpijski duh že pred začetkom olimpijskih iger, zato bo po vzoru tradicionalnega potovanja olimpijske bakle po svetu, v januarju Slovenska bakla potovala in povezovala slovenske navijače.

Slovenska bakla bo obiskala 8 krajev, ki jih je Olimpijski komite Slovenije-Združenje športnih zvez izbral kot tiste z bogato olimpijsko tradicijo in Občina Velenje je seveda med njimi. Osrednji dogodek bo na drsališču Velenje, 19. januarja med 16:00 in 18:00 uro. Slovensko baklo bo vseskozi spremljal Tomaž Razingar, olimpijec in nekdanji kapetan slovenske hokejske reprezentance, ki bo na olimpijskih igrah v korejski Pjongčang peljal slovenske navijače. V vsakem kraju, kjer se bo bakla ustavila, pa bomo osrednjo pozornost usmerili na olimpijce, rojene v tistem kraju, tako bo v Velenju z nami nekdanji vrhunski alpski smučar Bernard Vajdič.

Otroci se bodo preizkusili na različnih izzivih in pridobili medaljo, družili se boste z našimi olimpijci in pospremili Slovensko baklo na poti proti Pjongčangu in prispevali svoj delež k uspehom naših olimpijskih junakov.

Se vidimo 19. januarja na drsališču!

 


 


Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak