ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Ženski rokomet - Dve točki na zadnji domači tekmi v letu 2020

NOVICA 10.12.2020



Članice Velenja so v nedeljo 29. novembra gostile ekipo ŽRD Litija. Ekipi Velenja in Litije sta odigrali 10. krog 1.A državne rokometne lige za ženske na kateri so z rezultatom 25:24 slavile domačinke.

Prvi polčas so bolje odprle domačinke, ki so v 11. minuti z zadetkom Enis Tabaković povedle z dvema zadetkoma prednosti. Gostje so se dobro upirale in v 12. minuti izenačile. Z igralko manj in zadetkom Sare Borišek so Velenjčanke v 16. minuti povedle za 3. Gostje so hitro izenačile in minuto pred koncem tudi povedle. Z zadetkom Petre Tomić v zadnjih sekundah prvega polčasa sta ekipi na odmor odšli z neodločenim rezultatom.

Drugi polčas se je začel zelo izenačeno. V 40. minuti pa so domačinke z zadetkom Patricije Pikl povedle za 4 zadetke. Dekleta iz Litije so nudile dober odpor vse do zadnje minute tekme. Zmage so se na koncu z rezultatom 24:23 veselile domačinke.

Naše punce bodo v naslednjem krogu potujejo v Zagorje, kjer se bodo pomerile s sedmo uvrščenimi Zagorjankami.

Petra Tomić, rokometašica Velenja
˝Ko tekmo začneš s takšno željo in borbenostjo, kot smo danes me, dober rezultat ne izostane. Tekmo smo definitivno dobile v obrambi, moramo pa še popraviti nekaj stvari v napadu. Pokazale smo, da igramo s srcem za Velenje, zato iskreno čestitam vsem puncam.˝

10. krog 1.A ŽDRL, 29. november, 16.30 (Velenje)
ŽRK VELENJE : ŽRD LITIJA 24:23 (9:9)
ŽRK VELENJE: Simić (13 obramb), Meža, Smonkar (5), Tomić (5), Gavranović, Brcar, Ferenc (5), Žekić, Priteržnik (1), Rotovnik, Franc, Tabaković (2), Borišek (5), Dobrotinšek, Brglez, Pikl (1)

Čestitamo!

Vir: Ženski rokometni klub Velenje

Foto: ŽRK Velenje Foto: ŽRK Velenje

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak