ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Rokomet - Proti Fincem do zanesljive zmage

NOVICA 14.12.2020



Velenjčani so se v soboto na prvi tekmi v 3. krogu Evropskega pokala EHF pomerili proti finski ekipi Riikimäki Cocks. Zmago s 30:25 so pustili doma.


Tekmo so odprli Finci in v začetnih minutah povedli z 2:0. Za prvi zadetek domačinov je poskrbel Domen Tajnik v 3. minuti (1:2). Kenan Pajt je v 8. Minuti rezultat poravnal na 4:4. Velenjčani so prednost prvič prevzeli v 10. Minuti z zadetkom Aleksa Kavčiča (5:4). Črno - rumeni so v nadaljevanju prikazali dobro obrambo na čelu z Aljažem Panjtarejem, do 24.

Minute pa so Fincem ušli že za +4. To je bilo dovolj, da je za minuto odmora reagiral gostujoči trener. A domačini niso popustili, do 26. Minute so bili v prednosti že za +5 (15:10). Velenjčani so prednost držali do konca prvega polčasa, na odmor pa so odšli s prednostjo 16:11.

 

Drugi polčas so bolje začeli Finci. V 37. Minuti so se Velenjčanom uspeli približati na 17:16, a so jim ose kmalu odgovorile. V 44. minuti je za +3 uspešno zadel Ibrahim Haseljić (21:18). V 53. Minuti so Velenjčani ponovno povedli s +5 (26:21). Prednost so ose držale do konca obračuna, za zadnji zadetek domače ekipe pa je poskrbel Miha Kavčič (30:24), a so na drugi strani mrežo Velenjčanov uspeli zatresti še Finci. Na koncu so se Velenjčani veselili zmage s 30:25.

Najboljši strelec velenjske ekipe je bil Tilen Sokolič z osmimi zadetki.

Čestitamo!

 

Vir: RK Gorenje Velenje 
 

Foto: Jurij Vodušek / RK Gorenje Velenje Foto: Jurij Vodušek / RK Gorenje Velenje

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak