ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Sabljaški klub Rudolf Cvetko Velenje v decembru 2020 praznuje 30 let ustanovitve

NOVICA 24.12.2020



Sabljaški klub Rudolf Cvetko Velenje v decembru 2020 praznuje 30 let ustanovitve in uradnega delovanja kluba, čeprav so sabljači s treningi pričeli že eno leto prej.

V klubu je v vseh teh letih treniralo precej mladih športnikov tekmovalcev in rekreativcev iz Šaleške doline in tudi širše okolice. Vsako leto imamo v klubu tudi kar nekaj državnih prvakov in prvakinj v različnih starostnih kategorijah.
V letošnjem letu je zaradi epidemije Corona virusa na žalost eno državno prvenstvo odpadlo, več kot pol leta pa smo bili sabljači prikrajšani tudi za treninge. Prav tako bo zaradi epidemije prestavljena Slavnostna skupščina sabljaškega kluba.

Vendar kljub temu z upanjem zremo v prihodnost in se ob tej priložnosti zahvaljujemo vsem 27. ustanovnim članom in trenerjem za trud, pa tudi vsem ostalim članom, ki so v teh letih skrbeli za nemoteno delovanje kluba, ter s tem omogočili razvoj tega lepega in zanimivega športa v šaleški dolini. Za podporo se zahvaljujemo tudi MO Velenje, Športni zvezi Velenje in Sabljaški zvezi Slovenije. Še na mnoga uspešna leta!

Na sliki so mladi sabljači na pripravah na Rogli leta 1994 s trenerjem in enim od ustanovnih članov kluba, Marijanom Salobirjem.

 

Vir: SK Rudolf Cvetko Velenje
 

Foto: SK Rudolf Cvetko Velenje

Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!