ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


[Ženski rokomet] Koprčanke prevelik zalogaj

NOVICA 25.01.2021



V soboto 23.01. so članice Velenja začele z drugim delom sezone 2020/2021. Članice velenjskega kluba so v 14. krogu 1.A državne rokometne lige za ženske gostovale v Kopru in izgubile z rezultatom 29:22.

Na tekmo v Koper so članice odpotovale brez najboljše strelke Tjaše Smonkar, ki je bila zaradi poškodbe primorana ostati doma. Prav tako sta v ekipi manjkali Aleša Franc in Leila Dobrotinšek.

Tekmo so bolje odprle domačinke in v 8. minuti povedle z rezultatom 4:1. Domačinke so cel prvi polčas vodile in na odmor odšle s petimi goli prednosti. Rezultat prvega polčasa je bil 14:9.

V drugi polčas so punce velenjskega kluba vstopile bolj zbrano in se v 41. minuti približale le na dva gola zaostanka. Nato pa je koncentracija naših punc padla, kar se je pokazalo predvsem v zgrešenih stoodstotnih priložnostih. Zadnji gol na tekmi je zadela Patricija Pikl in postavila končni rezultat tekme 29:22.

 

Velenjčanke čaka naslednja preizkušnja že v sredo 27. januarja, ko bodo ob 19.00 v športni dvorani Zagorje odigrale zaostalo tekmo 9. kroga proti ekipi RŽK – Šola rokometa Zagorje.

 

Vir: Ženski rokometni klub Velenje

Foto: Ženski rokometni klub Velenje

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak