ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


[Rokomet] Velenjčani iz Banjaluke z vstopnico za četrtfinale Evropskega pokala

NOVICA 22.02.2021V soboto se je ekipa Gorenja Velenja na povratni tekmi osmine finala Evropskega pokala pomerila z RK Borac Banjaluka. Izbranci Zorana Jovičića niso le branili štirih zadetkov prednosti, temveč so razliko še bistevo povečali. Od domačinov so bili boljši z 32:16. Velenjčani iz Banjaluke odhajajo z vstopnico za četrtfinale.

 

Tekmo so bolje začeli domačini in v 7. minuti povedli s 3:1. Do polovice prvega polčasa smo gledali precej izenačeno tekmo. Izbranci Zorana Jovičića so v 12. minuti rezultat poravnali na 6:6, v isti minuti pa povedli s +1 (6:7). V 24. minuti je bil uspešen Domen Tajnik za +3 (9:12). Na glavni odmor so Velenjčani odšli s prednostjo 6 zadetkov (17:11).

 

Črno – rumeni so se iz glavnega odmora vrnili še bolj razpoloženi. Z odlično obrambo in hitrimi protinapadi so dosegali lahke gole. Domačini so glavni fokus namenili Aleksu Kavčiču, ki je na prvi tekmi postregel z devetimi goli, v 41. minuti pa je kljub gosti obrambi domačinov streljal za +10 (13:23). Na drugi strani pa so ose z odlično obrambo preprečile dostop do mreže. Domačinom je v 20. minutah uspelo zadeti le dva gola. Kljub visoki prednosti črno – rumeni niso popuščali, tempo so držali do vse do 60. minute, ko je pred koncem tekme zadel še dvajsetletni Tarik Velić za +16 (32:16).

 

Najboljši strelec tekme je bil Tajnik z osmimi zadetki.

 

Vir: Rokometni klub Gorenje Velenje

Foto: RK Gorenje Velenje

Koledar dogodkov

EVROPSKI TEDEN ŠPORTA - VADBA NA SIJ POLIGONU MOZIRJE

DOGODEK
V sklopu EVROPSKEGA TEDNA ŠPORTA, bo na SIJ poligonu v Mozirju v nedeljo, 27.9.2020 potekala vadba za vse željne športa. Z vami bo licenciran trener fitnesa (FZS SLO) Nejc Pongrac