ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


[Karate]Trije Velenjčani do laskavega naslova državnega prvaka

NOVICA 22.03.2021



Na Polzeli so se v soboto, 20. 3. 2021, v katah in športnih borbah za državne naslove merili karateisti v kategoriji članov in vetranov. V članski konkurenci je nastopilo 63 tekmovalcev iz 25 klubov v veteranski pa 12 tekmovalcev iz 11 klubov. Kljub zaprtju telovadnic in s tem pomanjkanja treningov in še zlasti tekmovanj, so tekmovalci ob ponovnem stopu na tatami pokazali veliko pripravljenost in borbenost.

Laskave naslove državnih prvakov pa so si po zanimivih in napetih tekmah priborili kar trije Velenjčani.

Na najvišjo stopničko se je v katah veteranke, +50 let zavihtela Štefka Golač, Karate klub Seki. V športnih borbah pa sta laskavi naslov članskega državnega prvaka osvojila Tomaž Hudales, Društvo za karate Celje, v kategoriji športnih borb -67 kg in aktualni mladinski evropski podprvak, Niklas Tamše (na fotografiji zgoraj), ki je tri dni pred tekmovanjem dopolnil osemnajst let in se je tako prvič pomeril v članski konkurenci. Tudi tokrat je ugnal slovensko konkurenco in se zavihtel na najvišjo stopničko, v kategoriji športne borbe -60 kg.

 

Vir: Velenjcan.si

Velenjcan.si

Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!