ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


[Rokomet] Velenjčani brez težav v polfinale evropskega pokala

NOVICA 29.03.2021Rokometaši velenjskega Gorenja so v soboto na povratni tekmi četrtfinala evropskega pokala EHF premagali Robe Zubri z 28:24 in si z zmago priigrali vstopnico v polfinalne.

Velenjska ekipa je na prvi tekmi pred dobrim tednom dni na Češkem slavila z 31:26. Pred tem so v drugem krogu zanesljivo premagali italijansko Sieno, v tretjem krogu brez težav odpravili finsko ekipo Rihiimäki Cocks, v osmini finala pa so na kolena spravili Borac iz Banja Luke.

Poleg velenjskega Gorenja sta si vstopnico v polfinale zagotovila švedski Ystads in grški AEK, četrti polfinalist pa bo znan po obračunu med ekipama Anorthosis Famagusta (Grčija) in Minaur Baia Mare (Romunija).

Po dvojni obrambi velenjskega vratarja, Emirja Taletovića, je v 4. minuti mrežo gostov za 1:0 zatresel Aleks Kavčič. Ose so v 8. minuti po golu Ibrahima Haseljića povedle s 6:2. V 21. minuti so se gostje za kratek čas domačinom uspeli pribljižati na 9:8. Sledila je strelska serija Velenjčanov, ki so po petih zaporednih golih v 26. minuti vodili že za +6 (14:8). Velenjčani so prednost šestih zadetkov držali do konca prvega polčasa (15:9).

 

Drugi polčas so z zadetkom otvorili gostje (15:10). Domačini so vztrajali pri petih zadetkih prednosti do 47. minute, v nadaljevanju pohodili plin in bili v 53. minuti z golom osemnajstletnega Matica Ravnikarja v prednosti že za 8 zadetkov (27:19). V nadaljevanju so priložnost dobili še ostali mlajši igralci, ki so tekmo pripeljali mirno do konca. Velenjčani so na domačih tleh slavili zmago z 28:24.

V velenjski ekipi sta bila na sobotni tekmi najbolj učinkovita Aleks Kavčič s petimi in Domen Tajnik s štirimi zadetki. Mrežo Velenjčanov pa je z 21 obrambami odlično branil Emir Taletović.

Čestitamo!

 

Vir: RK Gorenje Velenje

Foto: RK Gorenje Velenje Foto: RK Gorenje Velenje Foto: RK Gorenje Velenje

Koledar dogodkov

Redna letna skupščina Športne zveze Velenje 2021

DOGODEK
Redna letna skupščina bo potekala v sredo, 14.4.2021, z začetkom ob 16.30 uri, preko spletne platforme Zoom.