ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


[Ženski rokomet] Članice do pete zmage v sezoni

NOVICA 27.03.2021



V četrtek 25.03. so članice odigrale zaostalo tekmo 20. kroga 1.A državne rokometne lige za ženske proti ekipi RŽK Zagorje. Po odlični borbi so se zmage z rezultatom 24:23 na koncu veselile punce velenjskega kluba.

Velenjske rokometašice so tekmo zelo dobro odprle in v 3. minuti z zadetkom Nastje Ferenc povedle z 2:0. Gostje so se hitro približale in v 6. minuti izenačile. V prvem polčasu so boljšo igro kazale gostje, ki so na odmor odšle s štirimi zadetki prednosti.

Zgrešeni streli naših članic in hitri protinapadi v 38.minuti imele prednost 7. zadetkov. Velenjčanke so nato strnile obrambo, odigrale strpno v napadu in v 55. minuti izenačile na 22:22. V zadnji minuti pa so z zadetkom Patricije Pikl povedle in se na koncu veselile zmage z rezultatom 24:23.

Najboljša strelka pri domačinkah je bila z 12 zadetki Nastja Ferenc.

Čestitamo!

 

Vir: ŽRK Velenje

 

Foto: ŽRK Velenje

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak