ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


[Rokomet] Zmaga Velenjčanov v Celju

NOVICA 15.04.2021



V dvorani Zlatorog sta se včeraj na zaostali tekmi 10. kroga pomerili zasedbi Celja Pivovarne Laško in Gorenja Velenja. Derbi trenutno najboljših ekip prvenstvene lestvice je bil po pričakovanjih napet, zmage pa so se po izjemnem boju veselili Velenjčani.

Rokometaši Gorenja Velenja so v državnem prvenstvu prvič po decembru 2013 ugnali zasedbo Celja Pivovarne Laško. Velenjčani so zatresli tla Zlatoroga in z zmago še bolj popestrili domače prvenstvo, saj za Celjani na lestvici Lige NLB zaostajajo le tri točke. Zmaga proti favorziranim Celjanom pa bo Velenjčanom vsekakor dala dodatno motivacijo za prvo polfinalno tekmo Evropskega pokala EHF, ki jih v grški prestolnici čaka že to soboto.

Led so prebili domačini z zadetkom v 3. minuti (1:0). Prvi gol za črno - rumene je na srečanju v 5. minuti zadel Ibrahim Haseljić za 1:1. V nadaljevanju se je tehtnica nagibala k domačinom, ki so v 16. minuti povedli s tremi goli prednosti (6:3). Velenjčani so v naslednjih minutah poskrbeli za preobrat. V 20. minuti je rezultat na 6:6 poravnal kapetan črno - rumenih, David Miklavčič. Minuto za tem pa so z zadetkom Matica Verdineka gostje povedli s 7:6. Velenjčani so prednost do konca prvega polčasa še povečali in na odmor odšli s tremi goli prednosti (11:8).

Za dober uvod gostujoče ekipe v drugi polčas je poskrbel Miha Kavčič v 31. minuti za +4 (12:8). Celjani se Velenjčanom niso zlahka pustili in v 39. minuti rezultat poravnali na 14:14. Črno - rumeni so jim ponovno ušli na dva zadetka prednosti (19:17), ko je v 45. minuti zadel Aleks Kavčič. Do konca so bili gostje ves čas v prednosti, toda domači so jih vztrajno lovili. V 58. minuti so aktualni prvaki rezultat ponovno poravnali na 22:22, a so Velenjčani pohodili plin in se na koncu, s strelom Davida Miklavčiča in Miha Kavčiča, veselili zmage s 25:23.

Čestitamo!

 

Vir: Rokometni klub Gorenje Velenje

 

Foto: RK Gorenje Velenje

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak