ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Predstavitev projekta SLOVENSKA BAKLA

NOVICA 15.07.2021Pred dobrimi tremi leti je OKS-ZŠZ pred zimskimi igrami v Pjongčangu premierno izvedel pot plamenice po Sloveniji, tokrat je projekt Slovenska bakla še bolj obsežen in dostopen takorekoč slehernemu Slovencu. Gre za promocijski projekt, v katerega bi organizatorji radi vključili čim več lokalnih ljubiteljev športa, aktivnih otrok, zdajšnjih in nekdanjih vrhunskih športnikov ter gospodarstvenikov in drugih zanimivih občanov.

Rojstvo bakle je načrtovano za četrtek, 22. aprila, v jeklarni SIJ Metal na Ravnah na Koroškem, torej pri našem
partnerju Skupini SIJ, kjer ji bo njena rojenica Petra Majdič vdihnila jekleno voljo. Formalen začetek poti bo 3. maja, ko bo bakla svoje prve kilometre 'odtekla' v občini Bovec. Do 23. julija, torej v 81 dneh, bo bakla obiskala vseh 212 občin v Sloveniji.

Z baklo želimo širiti vrednote olimpizma, sporočila solidarnosti, upanja in jeklene volje. Želimo tudi pokazati,
da sta rekreativni in vrhunski šport med seboj tesno povezana. Hkrati pa želimo baklo na podlagi predlogov lokalnih skupnosti ponesti v nekatere skrite kotičke Slovenije, tako da upamo, da se bo bakla spustila na dno Slovenskega morja, da bo skočila s padalom, se peljala v rally vozilu in na splavu, zašla v kraško jamo in še kam.
Pričakujemo, da bo baklo v tem času po naši deželi nosilo več kot 5.000 tekačev, ki bodo pretekli poljubno razdaljo.

Zavedamo se, da bo projekt v teh časih uspešen le, če se bodo vsi deležniki temeljito držali navodil in priporočil
odgovornih glede situacije z epidemijo covida-19.

Med nekaj tisoč nosilci bakle, katerih koordinatorji bodo predstavniki vseh slovenskih občin, bodo poleg partnerjev in zaposlenih Skupine SIJ ter gibalno oviranih športnikov pod okriljem Toyote tudi zaposleni in komitenti banke SKB, generalnega sponzorja OKS-ZŠZ.
 

Slovenska bakla za olimpijske igre Tokio 2020 je izdelana iz recikliranega jekla Skupine SIJ –Slovenske industrije jekla, v kombinaciji z lesom. Z baklo se Skupina SIJ priklanja uspešni jeklarski industriji z več kot 400-letno zgodovino in tradicijo, ki se prenaša iz roda v rod in oblikuje življenje številnih generacij Korošcev, hkrati pa je tudi priklon vsem športnikom, ki bodo barve Slovenije zastopali na olimpijskih igrah v daljnem Tokiu, bolj oddaljenem kot katere koli olimpijske igre doslej. Luč sveta bo ugledala v četrtek, 22. aprila, do takrat pa z Vami delimo eksluzivni video o slovenskem nastanku enega najbolj prepoznavnih olimpijskih simbolov.

Slovenska bakla za OI Tokio 2020 iz recikliranega jekla Skupine SIJ - YouTube.

 

Športna zveza Velenje / Olimpijski komite ZŠZ Slovenije

Koledar dogodkov

Pumptrack poletje s slovenskimi deskarji

DOGODEK
Deskaj z nami in spoznaj deskanje na snegu, ki je vse bolj popularen šport pri nas. Pridi s skejtom, longboardom ali skirojem in se preizkusi v spretnostni vožnji na čas.