ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Velenjčani po visoki zmagi na zadnji tekmi sezone ponosno dvignili pokal prvaka

NOVICA 01.06.2021



Velenjski rokometaši so v soboto, 29. maja, odigrali še zadnjo tekmo v sezoni. Letošnji državni prvaki so imeli pred zaključkom izjemno uspešne sezone še en cilj - zmaga na domačem parketu. V Rdeči dvorani so pred razgretimi navijači premagali RK Maribor Branik z rezultatom 29:17, potem pa ponosno dvignili pokal.


Velenjčani so v tekmo vstopili samozavestno in udarno ter v prvi minuti z zadetkom Domna Tajnika povedli z 1:0. Mrežo črno-rumenih je uspešno branil Emir Taletović, v 22. minuti pa so z zadetkom Mihe Kavčiča povedli za 4 gole razlike (10:6). S sedmih metrov je v 25. minuti za +6 (12:6) uspešno streljal Kenan Pajt. Velenjčani so na odmor odšli s prednostjo petih zadetkov (13:8).


Črno-rumeni tudi v drugem polčasu niso popustili. V 35. minuti je uspešno streljal Jernej Drobež za +7 (16:9). Obramba Aljaža Panjtarja in zadetek Tilna Sokoliča je ose v 48. min popeljal do prednosti +10 (23:13). V končnici tekme so priložnost dobili še najmlajši igralci in z zadetkom Nina Komarja v 60. minuti prišli do najvišje prednosti +12 (29:17).

Čestitamo!

 

Vir: RK Gorenje Velenje

Foto: RK Gorenje Velenje Foto: RK Gorenje Velenje Foto: RK Gorenje Velenje

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak