ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


[V-Racing] Patrik Zajelšnik zmagal za slovensko DP in zasedel drugo mesto

NOVICA 07.06.2021



Patrik Zajelšnik zmagal za slovensko DP in zasedel drugo mesto v generalni razvrstitvi.

V nedeljo 6.6. 2021 je v Skradinu pri Šibeniku na Hrvaškem potekala velika mednarodna dirka, ki je štela tudi za slovensko državno. Med 161 dirkači iz devetih držav nastopilo tudi 28 slovenskih dirkačev. Tokrat sta letos prvič nastopila tudi dva dirkača kluba V-Racing Patrik in Aleksander Zajelšnik , oba s prototipoma Norma MF20 FC z motorjem Mugen Honda V8 3000 ccm, ki so ju v svoji delavnici za sezono 2021 še dodelali.

Patrik je že v soboto dosegel v generalni razvrstitvi najboljši čas uradnega treninga, prvi je bil tudi na nedeljski prvi vožnji za končno uvrstitev. Svoje dosežene čase je iz vožnje v vožnjo izboljševal, to je storil tudi v drugi vožnji, a je za zmago vseeno malo zmanjkalo. Francoski državni prvak Sebastien Petit, ki vozi najnovejši prototip Nova NP-01 s štirikolesnim pogonom je uspel v drugi vožnji nadoknaditi zaostanek in prehiteti Patrika za 0,75 sek. Kot pa je Patrik povedal po dirki, so ga težave s prestavljanjem v pri vožnji stale nekaj časa in tudi zmage. Dobro je nastopil tudi Alexander Zajelšnik, ki je bil med prototipi do 3000 ccm peti.

V slovenskem državnem prvenstvu je prepričljivo zmagal Patrik Zajelšnik pred Vladimirjem Stankovičem in Alexandrom Zajelšnikom.

Med avtomobili so bili prvi trije v slovenskem državnem prvenstvu Bubnič, Vovk in Čuden. Matej Grudnik V-Racing s Cliom E1 tokrat še ni nastopil.

Naslednja gorsko hitrostna dirka slovenskega državnega prvenstva bo 20. junija na Gorjancih v Novem mestu, ki se bo poleg slovenskega točkovala tudi za avstrijsko državno prvenstvo, torej se pričakuje zelo zanimiva udeležba.

Čestitamo!

 

Vir: Avto klub V-Racing Velenje

Foto: Avto klub V-Racing Velenje

Koledar dogodkov

ZIMSKI ŠPORTNI TABOR IN ŠPORTNE AKTIVNOSTI V ČASU ZIMSKIH POČITNIC

DOGODEK
V času zimskih počitnic pripravljamo petser in zanimiv športni program za otroke in mladostnike.