ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Na Gorjancih zmaga za Zajelšnika in Grudnika

NOVICA 23.06.2021



Minuli konec tedna 19. in 20. junija je Na Gorjancih pri Novem mestu potekala tradicionalna avtomobilska gorska hitrostna dirka. To je bila tretja dirka letošnjega slovenskega državnega prvenstva, ki pa se je točkovala tudi za avstrijsko državno prvenstvo in evropski FIA pokal.

V soboto sta bila izvedena dva uradna treninga, v nedeljo pa še en trening in dve vožnji za uvrstitev. Na dirki je nastopilo 81 dirkačev , zmagi pa sta osvojila dirkača Avto kluba V-Racing Patrik Zajelšnik in Matej Grudnik. Patrik je z prototipom Norma M20 FC bil najboljši med prototipi in formulami ter tudi v generalni razvrstitvi dirke, Matej Grudnik pa je s svojim Renault Cliom E1 s kar 515 KM, osvojil prvo mesto slovenskega državnega prvenstva generalno in prvo mesto v točkovanju mednarodnega FIA CEZ prvenstva v skupini 3. za turne avtomobile. Tako sta Patrik in Matej ponovila dosežek izpred dveh let, ko sta tukaj prav tako slavila.

Uspeh kluba V-Racing je dopolnil še Alexander Zajelšnik Norma M20F, ki je osvojil drugo mesto med prototipi v točkovanju slovenskega prvenstva.

Po enoletnem premoru je tu dirka spet potekala v odličnem vzdušju ob podpori velikega števila gledalcev, obenem pa je obeležila tudi petdeset letnico od prve izvedbe dirke.

Čestitamo!

 

Vir: Avto klub V-Racing

Foto: Avto klub V-Racing Velenje Foto: Avto klub V-Racing Velenje Foto: Avto klub V-Racing Velenje Foto: Avto klub V-Racing Velenje Foto: Avto klub V-Racing Velenje

Koledar dogodkov

ZIMSKI ŠPORTNI TABOR IN ŠPORTNE AKTIVNOSTI V ČASU ZIMSKIH POČITNIC

DOGODEK
V času zimskih počitnic pripravljamo petser in zanimiv športni program za otroke in mladostnike.