ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Matej Grudnik drugi na GHD Ilirska Bistrica 2021

NOVICA 31.08.2021



Na avtomobilski gorski hitrostni dirki GHD Ilirska Bistrica 2021, ki je bila minulo soboto in nedeljo 28. in 29. avgusta je nastopilo kar 198 dirkačev iz vse Evrope.

Tradicionalna že 27. izvedba dirke se je tudi letos točkovala za FIA Evropsko prvenstvo ter državna prvenstva Slovenije, Avstrije in Hrvaške. Za državno prvenstvo Slovenije je nastopilo 66 dirkačev med njimi tudi trije dirkači kluba V-Racing Velenje - Patrik Zajelšnik Prototip Norma 20FC, Alexander Zajelšnik prototip Norma M20 F in Matej Grudnik Renault Clio E1.

V soboto sta potekala dva uradna treninga, v nedeljo pa dve vožnji za uvrstitev. Kljub občasno grozečim oblakom je dirka potekala v ugodnih pogojih, obnovljena asfaltna podlaga pa je omogočila še hitrejše in bolj atraktivne vožnje.

Vozniki V-Racing so že po sobotnih treningih napovedali boje za vrh, kar so potrdili tudi na nedeljski prvi vožnji, saj je bil Patrik 5. v generalni razvrstitvi Evropskega prvenstva in prvi v slovenskem prvenstvu, Matej pa 2. v generalni razvrstitvi Slovenskega državnega prvenstva. A je žal potem Patriku in Alexandru ponagajala tehnika tako, da v drugi vožnji nista nastopila, Matej Grudnik pa je z dvema odličnima vožnjama osvojil 2. mesto generalni razvrstitvi v slovenskega državnega prvenstva in 4. mesto v FIA evropskem prvenstvu v kategoriji 1 - skupina 2.

V slovenskem državnem prvenstvu je zmagal Milan Bubnič z Lancio Delto, tretji pa je bil Matic Kogej z Mitsubishijem.
Najhitrejši na dirki je bil Italijan Simone Faggioli s prototipom Norma M20FC, ki je postavil tudi nov rekord proge.

Naslednja dirka za slovensko državno prvenstvo bo v Buzetu na Hrvaškem 18. in 19. septembra.

Čestitamo!

 

Vir: Avto klub V-Racing
 

Foto: Avto klub V-Racing Velenje Foto: Avto klub V-Racing Velenje

Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!