ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Velenjski karateisti zelo uspešni na državnem prvenstvu v karateju

NOVICA 01.03.2022



 V soboto, 26. februarja 2022, je v organizaciji Karate zveze Slovenije, na Polzeli potekalo Državno prvenstvo v karateju za članice in člane, veterane in para-karateiste. Udeležilo se ga je štiriindvajset slovenskih klubov, triinosemdeset tekmovalcev.

Tekmovanja so se udeležili tudi velenjski karateisti, ki svoje znanje predajajo, oz. nadgrajujejo v klubih širom Slovenije in sicer v Karate klubu Seki, Društvu za karate Celje in v Karate klubu Shotokan Radenci.

V dopoldanskem času je na borišče stopila slovenska kata trenerka Šefka Golać - Šeki, ki že vrsto let svoje znanje predaja mlajši generaciji. V kategoriji veteranke + 50 let se je okitila za laskavim naslovom državne prvakinje.

V popoldanskem delu tekmovanja so na borišča stopili tekmovalci športnih borb. Kot prvi Niklas Tamše, v kategoriji člani -60 kg. Podredil si je konkurenco in se veselil prvega mesta ter naziva državnega prvaka. Nato je na borišče stopil Tomaž Hudales, v kategoriji člani -67 kg. Zavihtel se je na tretje mesto. Kljub veselju, pa kot pravita borca, ni časa za spanje na lovorikah uspeha, temveč je potrebno zreti v nadaljnje priprave in tekmovalno sezono. Tako Tomaž kot Niklas sta že potrjena potnika za Evropsko mladinsko in U21 prvenstvo, ki bo junija 2022 na Češkem. Pred njima pa je niz pripravljalnih in izbornih tekem, tako doma kot v tujini, za zagotovitev mesta med potniki na Evropskem članskem prvenstvu, ki bo maja 2022 v Turčiji. Niklasa Tamše pa v aprilu 2022 znova čaka priložnost, da se na borišču v svoji kategoriji pomeri z najboljšimi svetovnimi borci, saj odhaja na svojo prvo K1 ligo na Portugalsko.

Čestitamo!

 

Vir: Edita Tamše

 

Foto: Edita Tamše Foto: Edita Tamše

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak