ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


[Judo] Kadetsko državno prvenstvo, ena medalja

NOVICA 09.03.2022



Pretekli vikend je v Žireh potekalo državno prvenstvo za kadete in kadetinje U18. Tekmovanje je bilo organizirano s strani Judo zveze Slovenije in Judo kluba Žiri.
Najboljši mlajši mladinci-kadeti v Sloveniji so se pomerili za naslove državnih prvakov in za norme za nastope na evropskih pokalih.

Po enem sušnem letu glede medalj je Judo klub Velenje ponovno osvojil medaljo med kadeti U18.
Med zahtevno konkurenco so Judo klub Velenje zastopali štirje tekmovalci.
Vsi se izkazali z dobro fizično pripravljenostjo in borbenostjo.
V kategoriji do 90 kg je najvišje posegel Ilan Praznik, ki je pokazal pravo borbenost in vztrajnost. Po hudem boju v polfinalu je moral priznati premoč favoriziranemu tekmovalcu, ki že ima evropske medalje. V borbi za tretje mesto pa je gladko zmagal in se veselil svoje prve kadetske medalje.

Blizu medalj so bili s svojimi nastopi tudi preostali tekmovalci: Vid Pušnik, Rok Medved in Nik Repnik. Ker ne nastopajo zadnjič v tej starostni kategoriji, imajo pred sabo še zelo perspektivno obdobje za dosego rezultatov na domačih in evropskih tekmah.

Rezultati:
PRAZNIK ILAN 90 kg 3. mesto
PUŠNIK VID 73 kg 7. mesto
MEDVED ROK 73 kg 7. mesto
REPNIK NIK 60 kg 7. mesto
 

Čestitamo!

 

Vir: Judo klub Velenje

Foto: Judo klub Velenje

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak