ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Miha Princl in Lana Lamešić med najboljšimi na tekmovanju v Kranju

NOVICA 14.03.2022



V soboto, 12. 3. 2022, je v pokritem olimpijskem bazenu v Kranju potekal tradicionalni miting Boštjanov Dr. Fig. Tekmovanje je namenjeno mlajšim starostnim kategorijam (dečki/deklice in mlajši dečki/mlajše deklice) in sestavljeno iz treh posamičnih delov. V prvem delu potekajo kvalifikacije za finala (najboljših 8), ki se plavajo v tretjem delu tekmovanja. V Kranju je nastopilo skoraj 450 plavalcev iz 22 slovenskih plavalnih klubov in po eden klub iz Hrvaške ter Srbije. Velenjski klub je uspešno zastopalo 18 plavalcev in plavalk.

V kategoriji dečkov (letniki 2008 in 2009) je Miha Princl osvojil srebrno medaljo v disciplini 100 m hrbtno. V isti disciplini je popravil tudi svoj dosedanji klubski rekord, ki zdaj znaša 1:04,11. Miha je v disciplini 100 m delfin in 100 m mešano plaval v popoldanskih finalih. V delfinovi tehniki je zasedel končno 6. mesto, v mešanem stilu pa si je priplaval 5. mesto.

V kategoriji mlajših deklic (letniki 2011 in mlajše) je za najboljši rezultat poskrbela Lana Lamešić, ki se je v disciplini 50 m prsno uspela kot tretja uvrstiti v popoldansko finale in med osem najboljših v tej disciplini. V finalu je zasedla končno odlično 4. mesto.

Vsem nastopajočim za borbenost in odplavane osebne rekorde iskreno čestitamo. Čestitke si zaslužita seveda tudi trenerja Jure in Vlado.

 

Vir: Plavalni klub Velenje
 

Foto: Plavalni klub Velenje Foto: Plavalni klub Velenje

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak