ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Imamo športnika in športnico leta!

NOVICA 13.04.2022



V torek, 12. 4. 2022 je v Domu kulture Velenje potekala svečana podelitev nagrad za najuspešnejše športnike in športne delavce v Mestni občini Velenje, za leto 2021.

Športnika leta sta tako postala plezalka Janja Garnbret (Šaleški aplinistični odsek) in atlet Dino Subašić, ki sta nas z izjemnimi predstavami v preteklem letu razveseljevala in Velenje postavila na svetovni zemljevid športa.

Uvodoma sta vse prisotne v dvorani nagovorila predsednik Športne zveze Velenje Bogdan Plaznik in župan Mestne občine Velenje Peter Dermol, ki sta izpostavila, da se v Velenju zavedamo kako pomembni so vrhunski rezultati športnikov za samo promocijo mesta, kot tudi za motivacijo mlajših generacij in jim ponudila roko sodelovanja tudi v prihodnje. 

Športnik invalid in športnica invalidka sta postala strelec Gorazd Franček Tiršek in karateistka Diandra Bekčić. Nagrado za najboljšo športno ekipo pa so tudi tokrat prejeli člani Rokometnega kluba Gorenje Velenje.


Športnikom in športnicam so poleg župana MO Velenje Petra Dermola in predsednika Športne zveze Velenje Bogdana Plaznika, nagrade podelili tudi Rok Plankelj, Tanija Rednak, Matjaž Meža, Robert Hrgota, Gloria Kotnik, Janez Sodržnik in Katka Geršak.

Fotogalerija na POVEZAVI.

Foto: Roman Bor


Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak