ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Izjemen uspeh mladih velenjskih plavalcev; skupno zmagali na troboju

NOVICA 20.06.2022



V nedeljo (19. 6. 2022) se je odvijalo na olimpijskem bazenu v Ravnah na Koroškem še zadnje 3. kolo poletnega troboja med plavalnimi klubi iz Raven na Koroškem, Maribora in Velenjem. Tekmovanje, ki je namenjeno mlajšim kategorijam, poteka po sistemu točkovanj po posameznih disciplinah. Za zmago si plavalec ali plavalka v posamezni kategoriji pribori 20 točk, za drugo mesto 17 točk, za tretje mesto 15 točk in tako naprej. V posameznih disciplinah lahko točkuje največ 5 posameznikov iz enega kluba. Izjemen uspeh so dosegli velenjski plavalci in plavalke, ki so v skupnem točkovanju vseh treh trobojev osvojili nepričakovano prvo mesto. Tako na 2. kot tudi na 3. kolu so velenjski tekmovalci premočno zmagali. Skupno so osvojili 1926 točk.

Med mlajšimi dečki (letnik 2010 in mlajši) in mlajšimi deklicami (letnik 2011 in mlajše) se je med najboljše tri uspelo uvrstiti Enisu Bašiću in Lani Lamešić. Enis je dvakrat osvojil 1. mesto – v disciplinah 200 m hrbtno, 200 m prosto. Poleg tega je osvojil tudi 2. mesto na 50 m prosto. Lana je zmagala v disciplini 100 m prsno in 200 m prosto. V disciplinah 50 m prosto in 200 m hrbtno je osvojila 2. mesto. V tej kategoriji so med mlajšimi dečki nastopili Edin Ajšić, Marcel Josić, Mateo Lamešić, Jošt Lesnjak, Max Lužar in Ian Sevčnikar. Med mlajšimi deklicami so tekmovale tudi Emma Anclin, Klara Anclin, Klara Blatnik, Maja Crevar, Lara Garcia Petras, Adna Hadžiaganović, Ema Lipičnik, Tijana Milijaš, Zarja Petrič, Neža Šterk, Nika Šumečnik in Mia Zijan.

V kategoriji dečkov (letnik 2008 in 2009) in deklic (letnik 2009 in 2010) so se med tri uvrstili Domen Lamot, Brin Lorger, Miha Princl in Tia Mrkonjič. Miha si je priplaval zmage prav v vseh disciplinah v katerih je nastopil (50 m prosto, 100 m prsno, 100 m delfin, 200 m hrbtno in 200 m prosto). Tia je osvojila drugo mesto na 200 m hrbtno in tretje v disciplini 100 m prsno. Domen je v disciplini 100 m delfin in 200 m hrbtno osvojil 3. mesto. Brin je osvojil 2. mesto v na 100 m prsno. Za točke in visoke uvrstitve so se borili tudi Noa Fricelj in Omar Mustafić med dečki in Dženana Halilović, Nikolina Milijaš, Pika Planko, Ana Sušec Jambrović in Asja Trumić med deklicami.

Iskrene čestitke vsem plavalkam in plavalcem za borbenost in odplavane rezultate. 

Vir: Plavalni klub Velenje

Foto: Plavalni klub Velenje

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak