ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Mednarodni miting Ravne 2022 postregel z veliko finalnimi nastopi

NOVICA 20.06.2022



V soboto (18. 6. 2022) so se velenjske starejše (kadeti, mladinci) selekcije udeležile mednarodnega mitinga na Ravnah na Koroškem. Tekmovanje je potekalo po sistemu dopoldanskih kvalifikacijah in popoldanskih finalnih nastopih po kategorijah. V finalu A so plavali v absolutni kategoriji medtem ko sta bila ostala dva finala namenjena mladincem/mladinkam in kadetom/kadetinjam.

V absolutni kategoriji si je, v disciplini 100 m hrbtno, bronasto medaljo priplaval Metod Lamot. V kategoriji mladincev je zmagal na 100 m hrbtno in osvojil 3. mesto na 200 m mešano. V isti kategoriji si je Nik Ramšak Rotenhajzer priplaval drugi mesti v disciplini 100 m hrbtno in 200 m mešano. V kategoriji kadetov in kadetinj so si medalje priplavali Matic Bizjak Jambrović, Dane Šibanc in Najya Hana Jukić. Dane je v svoji paradni disciplini 50 m prosto osvojil 2. mesto (absolutno 4. mesto). Najya je osvojila dve 3. mesti (100 m hrbtno in 200 m mešano). Matic je osvojil dve bronasti medalji na 200 m prosto in 200 m mešano.

V posameznih finalih so plavali tudi Ema Jovan, Anže Guštin in Jan Mrkonjič.

Čestitamo za odlične rezultate!

 

 

Vir: Plavalni klub Velenje
 

Foto: Plavalni klub Velenje - ARHIVSKA

Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!