ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Na poletnem Olimpijskem festivalu evropske mladine, kar pet velenjčanov!

NOVICA 22.07.2022



135 mladih športnikov in športnic bo med 24. in 30. julijem zastopalo Slovenijo na poletnem Olimpijskem festivalu evropske mladine. V reprezentanci imamo prvič vse tri ekipne športe, žensko odbojko, obe košarkarski ekipi ter moški rokomet, kar pomeni, da se na Slovaško odpravlja doslej največja slovenska reprezentanca na tem nivoju tekmovanja. Kar pet članov te mlade reprezentance pa prihaja iz Velenja.

Slovensko zastavo na slavnostni otvoritvi bosta vihtela kapetan rokometne reprezentance Nik Borovnik ter judoistka Nika Koren.

Letošnji OFEM pa ni pomemben le zaradi izkušnje, novih prijateljstev ter olimpijskega vzdušja, gre namreč za zadnje športne tekmovanje pred organizacijo le-tega na slovenskih tleh. Maribor bo namreč prihodnje leto gostil več kot 3.000 mladih športnikov iz cele Evrope, ki se bodo združili zadnji teden v juliju ter pripeljali mladi olimpijski duh po dolgih letih v Slovenijo. Leta 2003 je že bila organizirana zimska verzija tega festivala in sedaj je čas, da zasijemo v poletni različici največjega športnega tekmovanja za mlade športnike med 15. in 18. letom starosti.

Srečno vsem športnicam in športnikom!

 

Vir: Olimpijski komite Slovenije - Združenje športnih zvez

 

Športna zveza Velenje

Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!