ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Matej Grudnik zmagal na zadnji dirki v avtomobilskih gorskih hitrostnih dirkah

NOVICA 04.10.2022V soboto 1.10. in nedeljo 2.10. je v Podnanosu pri Ajdovščini potekala letošnja zadnja dirka slovenskega državnega prvenstva v avtomobilskih gorskih hitrostnih dirkah. Dirka na tej progi je bila letos izvedena prvič, potekala pa je na prenovljeni cesti, ki teče vzporedno z avtocesto od Podnanosa do Razdrtega v dolžini 4,7 km. Na dirki je nastopilo 90 dirkačev z 81 avtomobili, 8 formulami in enim prototipom.

 

Matej Grudnik, član Avto klub V-Racing iz Velenja, je s svojim Cliom E1 s štirikolesnim pogonom, bil zelo hiter že na sobotnih treningih, v nedeljo po prvi tekmovalni vožnji zaostajal 0,9 sek za prvim in 0,7 za drugim ter zasedal tretje mesto. V drugi vožnji je napadel na polno postavil novi rekord proge za avtomobile in za 3,9 sek premagal najožja konkurenta. V skupnem seštevku časov obeh voženj je bil boljši od drugega za 3,1 sek in na koncu prepričljivo slavil med avtomobili.

Drugi je bil 10 kratni državni prvak Milan Bubnič z Lancio Delto HF Integrale, tretji pa letošnji mladinski državni prvak Anže Dovjak s Hyundajem i30 TCR

Ta zmaga ob koncu sezone je v veliko zadovoljstvo celotne ekipe in tudi velika vzpodbuda za naslednjo sezono.

Čestitamo celotni ekipi ! 

Foto: Matej Grudnik

Koledar dogodkov

Športno predavanje "Vztrajam, torej sem!" z Glorio Kotnik in Sašom Pistotnikom

DOGODEK
Predavanje bo potekalo v Vili Bianca v torek, 26. septembra s pričetkom ob 17. uri. Udeležba na dogodku je brezplačna.