ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Zanesljiva zmaga os proti Dobovi

NOVICA 26.11.2022Velenjske ose so se po zanesljivi zmagi nad Dobovo veselile novih dveh točk v Ligi NLB. Nova preizkušnja čaka črno-rumene že v sredo, ko se bodo na derbiju kroga pomerili z ekipo Trima.

Ekipi Velenja in Dobove sta se v tem mesecu že srečali, in sicer v šestnajstini finala Pokala Slovenije. Velenjčani so se takrat z zanesljivo zmago (33:24) proti domačinom veselili napredovanja v osmino finala. Tokrat pa so Velenjčani ekipo Dobove gostili v Ligi NLB.

Velenjčani so tekmo suvereno odprli in že po prvi četrtini tekme vodili za pet. Po poškodbi ramena se je na igrišče vrnil steber velenjske obrambe, Jernej Drobež. Z odlično obrambo in lahkimi zadetki v napadu, so črno-rumeni v petindvajseti minuti tekme z zadetkom Matica Verdinka povedli za osem. Varovanci Zorana Jovičića so prednost do konca prvega polčasa povečali in na odmor odšli z devetimi zadetki prednosti (19:10).

Z odlično igro so rokometaši Gorenja Velenja nadaljevali tudi v drugem polčasu. V zadnjih minutah tekme je dva zadetka dosegel član mladinske ekipe Nejc Hriberšek. Tekma se je končala z zanesljivo zmago velenjskih rokometašev in novima točkama za RK Gorenje Velenje v državnem prvenstvu (36:25).

Sedem zadetkov sta na tekmi 10. kroga prispevala Tilen Sokolić in Ignjat Nešić. Za igralca tekme je bil izbran Emir Taletović, ki je zbral enajst obramb.

Varovance Zorana Jovičića naslednja tekma čaka v sredo, 30. novembra v Trebnjem, ko se bodo pomerili s trenutno vodilno ekipo Lige NLB, RK Trimo Trebnje.

Nejc Hriberšek, rokometaš RK Gorenje Velenje
˝Danes smo odigrali zelo dobro.. Na Dobovo smo se dobro pripravili, kar smo tudi pokazali. Menim, da smo zasluženo zmagali, ker smo vseh šestdeset minut kazali odlično igro tako v obrambi kot v napadu. Pred nami je tekma s Trebnjem, ki bo zagotovo zahtevnejša kot današnja, ampak mi se odpravljamo tja po novo zmago.˝

 

Čestitke!

 

Vir: RK Gorenje Velenje
 

Foto: RK Gorenje Velenje

Koledar dogodkov

Botrstvo v športu - razpis štipendij 2023

DOGODEK
Obveščamo vas, da je bil dne 28. 11. 2022 objavljen razpis Botrtsva v športu za pridobitev štipendije v letu 2023. Na razpis se lahko roijavijo mladi športniki, ki so uspešni na področju športa in izobraževanja. Prihajajo pa iz socialno šibkih okolij.