ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Derbi kroga pripadel Velenjčanom

NOVICA 01.12.2022



Rokometaši Gorenja Velenja so se po izjemni borbi vseh šestdeset minut, po koncu tekme veselili zmage in novih dveh točk v Ligi NLB. Velenjčani so v 11. krogu Lige NLB z rezultatom 32:27 premagali trenutno vodilno ekipo v državnem prvenstvu.

Ekipi Trima in Gorenja sta tekmo 11. kroga Lige NLB odprli v duhu derbija. Skozi celoten prvi polčas smo v športni dvorani osnovne šole Trebnje spremljali izenačen dvoboj. Velenjčani so v 22. minuti z zadetkom Matevža Skoka na prazen gol povedli za štiri. Domačini, kljub zaostanku niso popuščali. V osemindvajseti minuti je rezultat izenačili Mihajlo Radojković (15:15). S hitro kontro in zadetkom Timoteja Grmška so ose pet sekund pred koncem polčasa povedle. Z obrambo v zadnji sekundi je rezultat polčasa (15:16) postavil Emir Taletović in črno-rumeni so na odmor odšli z zadetkom prednosti.

Ose so tudi drugi polčas odprle borbeno in zbrano. Med vratnicama je obrambe zbiral kapetan Emir Taletović, Enej Slatinek Jovičić pa je v 40. minuti s svojim petim golom ekipo popeljal do vodstva s sedmimi zadetki (16:22). Petnajst minut pred koncem tekme sta zaradi prepira na igrišču, za dve minuti na klop morala Jernej Drobež in Lovro Višček. Vse do konca tekme so domačini nudili dober upor gostom, a razpolženih Velenjčanov niso mogli zaustaviti. Tekma se je končala z rezultatom 27:32 in varovanci Zorana Jovičića so se veselili novih dveh točk.

Najboljši strelec tekme je bil s šestimi zadetki Tilen Sokolič. Z zadetkom manj sta mu sledila Peter Šiško in Enej Slatinek Jovičić. Pri domačinih je bil najbolj strelsko razpoložen Mihajlo Radojković, ki je velenjsko mrežo zatresel petkrat.

Enej Slatink Jovičić, rokometaš RK Gorenje Velenje
˝Za nami je izjemna tekma. Mislim, da je to bila naša najboljša tekma v tej sezoni. V obrambi smo bili zelo čvrsti, v napadu pa je žoga stekla. Z dobro realizacijo pa smo na koncu slavili proti zelo dobri ekipi Trima. Zavedamo se, da prvenstvo ni končano, zato moramo v takšnem tempu nadaljevati.˝

Emir Taletović, rokometaš RK Gorenje Velenje
˝Danes smo odigrali res odlično tekmo. V gosteh smo slavili proti ekipi Trima, kar nam že nekaj sezon ni uspelo. Danes smo pokazali karakter prave ekipe, borbeno in čvrsto smo igrali od začetka do konca in nismo popuščali. Prednost smo držali tudi v trenutkih, ko nam je koncentracija malo popustila. Še enkrat čestitke fantom za prikazano.˝

Naslednja tekma čaka rokometaše Gorenja Velenja v nedeljo, 4. decembra, ko se bodo na domačem igrišču v 3. krogu Evropskega pokala pomerili z ekipo RK Partizan.
 

Čestitke!

 

Vir: RK Gorenje Velenje

Foto: RK Gorenje Velenje

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak