ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Številni osebni rekordi za plavalce v novem letu

NOVICA 09.01.2023



V soboto, 7. 1. 2023, je v celjskem bazenu Golovec potekal 3. Razvojni pokal in 5. Celjski pokal 2023. Prvega tekmovanja v letu 2023 so se udeležili skoraj vsi plavalni klubi v Sloveniji.

V dopoldanskem času so tekmovali plavalci in plavalke kategorije mlajših dečkov (letniki 2011 in mlajši) in mlajših deklic (letniki 2012 in mlajše). Med najboljših deset so se v svoji kategoriji uspeli uvrstiti Mateo Lamešić, Ria Rebec in Neža Šterk. Mateo (kategorija cicibani) je osvojil dve osmi mesti (50 m prosto in 50 m delfin) in 9. mesto v disciplini 50 m hrbtno. Ria je osvojila 9. mesto na 200 m hrbtno, Neža pa je bila deseta v disciplini 200 m prsno. Za super rezultat so poskrbele članice štafete 4 x 50 m prosto, ki so si v postavi Ria Rebec, Zarja Petrič, Neža Šterk in Adna Hadžiaganović priplavale odlično 4. mesto.

Poleg njih so na tekmovanju nastopili tudi: Edin Ajšić, Emma Anclin, Andraž Andrejčič, Maja Crevar, Manca Drev, Marcel Josić, Jošt Lesnjak, Max Lužar, Tilen Melanšek, Tijana Milijaš in Ian Sevčnikar. 

V popoldanskem delu tekmovanja pa so se v bazenu borili za najvišja mesta plavalci in plavalke kategorije dečkov (letnik 2009/2010) in deklic (letnik 2010/2011). V tej kategoriji je za medaljo poskrbel Omar Mustafić, ki je osvojil 3. mesto v disciplini 100 m prosto. Med najboljših deset se je uspelo uvrstiti tudi Lani Lamešić (6. mesto na 100 m prsno) in Tii Mrkonjič (10 mesto na 100 m prsno in 50 m hrbtno). Na 9. mesto se je uvrstila tudi štafeta dečkov v disciplini 4 x 50 m prosto.

Iskrene čestitke vsem plavalcem in plavalkam ter njihovim trenerjem.

 

Vir: Plavalni klub Velenje

Foto: Plavalni klub Velenje

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak