ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Nika Vetrih na ekipni tekmi smučark skakalk srebrna

NOVICA 05.02.2023Na ekipni tekmi smučark skakalk na mladinskem svetovnem prvenstvu v Kanadi so Slovenke v postavi Ajda Košnjek, Nika Vetrih, Taja Bodlaj in Nika Prevc osvojile srebrno medaljo, boljša je bila le Japonska.

Tekmo je za slovenke dobro odprla Ajda Košnjek s 85.5 metri in drugim mestom, še boljša je bila nato Nika Vetrih (Smučarskoskakalni klub Velenje), ki je s 87 metri slovenke popeljala v vodstvo. Žal je nato slabše skočila Taja Bodlaj, 74 metrov in Japonke so znova skočile pred slovenske skakalke. Tako je bilo tudi po skoku Nike Prevc, ki je pristala pri 84.5 metrih, Japonke pa so po prvi seriji vodile s prednostjo slabih petih točk.

V finalu je Košnjek skočila odlično, 94.5 metrov in slovenke so bile tesno za prvim mestom. Vetrih je s 87.5 metri zadržala Slovenijo na drugem mestu, tako kot tudi Bodlaj z 79 metri. Prevc je v finalu skočila odličnih 97.5 metrov, to pa je bila potrditev drugega mesta za Japonkami, ki so bile na koncu boljše za slabih dvajset točk. Bron so osvojile nemške skakalke.

Čestitke našim skakalkam!

 

Vir: SloSki

 

Foto: SloSki

Koledar dogodkov

Redna letna skupščina Športne zveze Velenje 2023

DOGODEK
Redna letna skupščina Športne zveze Velenje bo potekala v sredo, 29. 3. 2023 ob 16.30 uri, v skupščinski dvorani Mestne občine Velenje.