ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Velenjčani boljši na derbiju kroga

NOVICA 05.02.2023



Rokometaši Gorenja Velenja so za uvod v drugi del sezone gostovali v Ribnici na derbiju kroga. Po borbenih šestdesetih mintah so se zmage in novih dveh točk veselili Velenjčani.

Večji del prvega polčasa so tempo diktirali Ribničani, ki so v sedmi minuti tekme z zadetkom Leona Ljevarja povedli za tri (5:2). Velenjčani v prvem delu prvega polčasa niso mogli najti rešitve za razpoloženega domačega vratarja. Dve dvominutni izključitvi na strani Rika Ribnice v 24. minuti, so varovanci Zorana Jovičića izkoristili in tok igre preusmerili v svojo korist. Domen Tajnik je z ukradeno žogo in z zadetkom na prazen gol rezultat v 26. minuti izenačil, Kenan Pajt pa je minuto pred koncem polčasa poskrbel za minimalno vodstvo ekipe Gorenja Velenja.

Izenačen dvoboj se je nadaljeval tudi v drugem polčasu. Ose so uspele zadržati ritem s katerim so zaključile prvi in v 45. minuti z zadetkom Branka Predovića povedle za tri (17:20). Domačini niso popuščali, osem minut pred koncem tekme so se uspeli približati na zadetek, a večjega preobrata jim ni uspelo pripraviti. Gostje so tekmo zbrano pripeljali do konca in se na koncu veselili zmage z rezultatom 26:28.

Najboljši strele tekme je bil z enajstimi zadetki Tilen Sokolič. Pri ekipi Ribnice je bil najbolj strelsko razpoložen Uroš Miličevič, ki jih je dosegel sedem.

Tilen Sokolič, rokometaš Gorenja Velenja
˝Vedeli smo, da nas čaka težko gostovanje v Ribnici. Gre za zelo zahtevnega nasprotnika. Na začetku smo imeli malo trebe, kar se je održalo v nezbranosti. Ampak to je bila prva tekma drugega dela in mislim, da smo zasluženo slavili in osvojili dve točki.˝

Za varovance Zorana Jovičić ne bo premora, saj jih že čez štiri dni čaka nova tekma v Ligi NLB, ko bodo v Rdeči dvorani ob 18.00 uri gostili RK Maribor Branik.

14. krog Lige NLB, 4. Februar, 18.00, ŠC Ribnica, 180 gledalcev
RD RIKO RIBNICA : RK GORENJE VELENJE 26:28 (12:13)
RD RIKO RIBNICA: Jelenović, Meštrić (10 obramb), Klarić, Levstek, Laljek (3), Bogdanović, Mihelič, Gorenc, Žagar (2), Ljevar (3), Grum (6), Miličevič (7), Cimerman, Grebenc (1), Nosan (2), Hrastnik (2)
RK GORENJE VELENJE: Skok (7 obramb), Taletović (3 obrambe), Tajnik (4), Pipp (2), Pajt (3), Hebar, Drobež, Kovačič, Sokolič (11), Verdinek (3), Šiško, Grmšek (1), Jovičić (1), Mlivić, Predović (3), Hriberšek
Sedemmetrovke: RD Riko Ribnica (2/3), RK Gorenje Velenje (7/8)

Čestitke!

 

Vir: Rokometni klub Gorenje 

Foto: RK Gorenje

Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!