ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


[ROKOMET] Po infarktni končnici zmaga domačinov

NOVICA 16.03.2023



Četrtfinalna tekma Pokala Slovenije med Velenjem in Celjem je poskrbela za nov rokometni spektakel po infarktni končnici so se na koncu zmage in uvrstitve na zaključni turnir Pokala Slovenije veselili Celjani.

Derbi dveh najboljših slovenskih ekip je poskrbel za pravi rokometni spektakel. Po izenačenih uvodnih minutah tekme so do prvega večjega vodstva prišli črno-rumeni, ko so po zadetku Domna Tajnika v osemnajsti minuti povedli za tri. Padec koncentracije in nekaj slabših minut Velenjčanov, so domačini izkoristili in šest minut pred koncem polčasa rezultat izenačili na 10:10. Z odličnim Matevžem Skokom med vratnicama so ose rezultat zopet obrnile v svojo korist in na odmor odšle s tremi zadetki prednosti (13:16).

Vse do petdesete minute so ritem tekme narekovali rokometaši Gorenja Velenja. Celjani niso popuščali. Po zaostanku s štirimi zadetki, so šest minut pred koncem tekme rezultat izenačili, temu pa je sledila infarktna končnica. Rezultat je bil po šestdesetih minutah tekme izenačen in rednemu delu so sledili podaljški.

Po prvem podaljšku, ki se je končal z 31:31, zmagovalec še ni bil določen. Zadnjih pet minut tekme so bolj zbrano odigrali domačini in se na koncu na krilih vratarja Bojića, ki je odbranil zadnje tri strele Velenjčanom, veselili zmage z rezultatom 33:31. Celjani so se kot četrta ekipa uvrstili na zaključni turnir na katerega so se poleg njih uvrstili še Ormožani, Novomeščani in Koperčani.

Timotej Grmšek, rokometaš RK Gorenje Velenje
˝Vse do petdesete minute smo imeli vse vajeti v svojih rokah, nato smo pustili Celjanom, da se nam z lahkimi zadetki približajo. Popustila nam je zbranost v obrambi, v napadu pa nismo mogli doseči lahkih zadetkov, kot nam je to uspevalo večji del tekme. Na koncu nam je popustila koncentracija in Celjani so to izkoristili.˝

Za varovance Zorana Jovičića ni počitka, saj se že v petek odpravljajo na pot v Novi Sad, kjer jih v soboto čaka prva tekma četrtfinala Evropskega pokala proti RK Vojvodina.

1/4 finala Pokala Slovenije, 15. marec, 20.00 (Dvorana Zlatorog, Celje)
Sodnika: Bojan Lah, David Sok
RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO : RK GORENJE VELENJE 33:31 (13:16)
RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO: Bojić (10 obramb), Primožič, Strmljan (3), Knez, Mazej (1), Cokan (4), Marguč (1), Antonijević , Ivanković (5), Janc (3), Muhović, Žabič (3), Mlakar (1), Vlah (6), Martinović (1), Suholežnik (5)
RK GORENJE VELENJE: Skok (10 obramb), Taletović (2 obrambi), Tajnik (3), Pipp (2), Pajt (3) Drobež (1), Kovačič (1), Mlivić M., Sokolič (5), Verdinek (3), Šiško (3), Grmšek (6), Jovičić (1), Mlivić T., Predović (3), Hriberšek
Sedemmetrovke: RK Celje Pivovarna Laško (2/4), RK Gorenje Velenje (2/3) 

 

Vir: Rokometni klub Gorenje

 

Foto: RK Gorenje

Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!