ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


[Rokomet] Velenjčani bodo na povratni tekmi lovili zadetek zaostanka

NOVICA 20.03.2023



Rokometaši Gorenja Velenja so na prvi tekmi četrtinefinala po veliki borbi izgubili proti Vojvodini in imajo pred povratno tekmo v Velenju zadetek zaostanka.

Velenjčani so se na prvo tekmo četrtine finala Evropskega pokala odpravili motivirani in željni zmage. Nekaj dni pred odhodom pa so se v velenjskem taboru začele pojavljati težave. Zaradi bolezni je poleg poškodovanega Hebarja doma ostal Kenan Pajt. Na dan tekme pa je Zoran Jovičić ostal še brez Timoteja Grmška, ki je tekmo izpustil zradi zvina gležnja in Eneja Slatineka Jovičića, ki je v hotelu ostal zaradi slabega počutja.

Kljub krajši klopi pa se ose niso predale. V tekmo so vstopile borbeno in s hitro igro že v 5. minuti povedle s 4:0. Kenana Pajta je na krilu odlično zamenjal Urban Pipp, ki je mrežo Vojvodine v prvih desetih minutah zatresel trikrat. Čvrsta obramba, hitri protinapadi in lahki zadetki so črno-rumene v dvajseti minuti po zadetku Petra Šiška pripeljali do vodstva s plus šest (7:13). Dobrim minutam je spet sledil padec koncentracije. Velenjčani so razbranili vratarja Vojvodine in domačini so to izkoristili za zmanjšanje zaostanka. Ekipi sta na odmor odšli pri rezultatu 14:17.

Uvodne minute drugega polčasa so pripadle Vojvodini, ki je rezultat v 34. minuti uspela izenačiti (17:17). Po seriji 3:0 in zadetku Domna Tajnika čez celo igrišče, so rokometaši Gorenja Velenja petnajst minut pred koncem tekme povedli za tri. Zadnjih deset minut je na igrišču potekal izenačen boj, , ko so domačini rezultat spet izenačili. V zadnji minuti so ose imele vse vajeti v svojih rokah. Po obrambi Matevža Skoka, so Velenjčani zapravili napad za zmago. Ekipa Vojvodine je zapravljen napad gostov izkoristila in na koncu tekme slavila z rezultatom 31:30.

Najboljši strelec Gorenja Velenja je bil z devetimi zadetki Tilen Sokolič. S šestimi mu je sledil Urban Pipp, petkrat pa sta mrežo Vojvodine zatresla Domen Tajnik in Peter Šiško. Pri domačinih je bil strelsko najbolj razpoložen Miloš Grozdanić, ki je dosegel sedem zadetkov.

Urban Pipp, rokometaš RK Gorenje Velenje
˝Za nami je tekma v Novem Sadu proti Vojvodini. Začeli smo zelo dobro in hitro povedli za par zadetkov. Prednost treh zadetkov smo dolgo držali. Proti koncu tekme se nam je poznala utrujenost in kratka klop. Domačini so se nam počasi približevali, na koncu dosegli zadetek v zadnji sekundi. Na prvi tekmi smo žal izgubili, ampak je zaostanek še ulovljiv.˝

Zoran Jovičić, trener RK Gorenje Velenje ˝Vedeli smo, da nas čaka težka tekma, saj ima Vojvodino širino, moč in izkušene igralce. Nismo imeli veliko časa za pripravo, saj smo v sredo igrali proti Celju. Za nami je samo prvi polčas, še vedno je vse odprto. Čaka nas še ena težka tekma v Velenju na katero se moramo pripraviti.˝

Povratna tekma bo na sporedu v soboto, 25. marca v Rdeči dvorani. Vstopnice za povratno tekmo so že v prodaji na mojekarte.si in na bencinskih servisih Petrol in OMW ter v TIC Velenje.

1/4 finale Evropeksega pokala, 18. marec, 18.00 (Novi Sad, Srbija)
Sodnika: Ramesh Thiyagarajah, Suresh Thiyagarajah
RK VOJVODINA : RK GORENJE VELENJE 31:30 (14:17)
RK VOJVODINA: Lučin, Arsenić, Vasić, Milić M. (3), Ocvirk (4), Vukovljak, Aziz (6), Milenković (3), Pušica, Radjenović, Pešić (3), Tomić, Kurteš, Rogan (1), Grozdanović (7), Pukhouski (4)
RK GORENJE VELENJE: Skok (8 obramb), Taletović (1 obramba), Tajnik (5), Pipp (6), Drobež (1), Kovačič, Mlivić M., Sokolič (9), Verdinek (2), Šiško (5), Grmšek, Jovičić, Mivić T., Predović (2), Hriberšek
Sedemmetrovke: RK Vojvodina (2/3), RK Gorenje Velenje (5/5) 

 

Vir: Rokometni klub Gorenje

Foto: RK Gorenje

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak