ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Črno-rumeni do novih točk v Škofji Loki

NOVICA 22.05.2023



Rokometaši Gorenja Velenja so na zadnji gostujoči tekmi slavili v Škofji Loki z rezultatom 27:31 in utrdili drugo mesto na lestvici Lige NLB.

Ose so tekmo odlično odprle in že po desetih minutah tekme vodile za pet zadetkov. Z razpoloženim Matevžem Skokom med vratnicami in hitrimi ter lahkimi zadetki so črno-rumeni prednost iz minute v minuto višali. Rezultat polčasa (11:18) je s svojim prvim zadetkom postavil Enej Slatinek Jovičić.

Tudi v drugem polčasu so Velenjčani vse niti držali v svojih rokah in narekovali hiter tempo igre. Osam je v zadnjih minutah padla koncentracija in domačini so uspeli zaostanek zmanjašti. Tekma 25. kroga Lige NLB med RD Urbanscape Loka in RK Gorenje Velenje se je končala z rezultatom 27:31.

Najboljši strelec tekme je bil s sedmimi zadetki Tilen Sokolič. Pri domačinih je zadetek manj prispeval Darko Cingesar. Matevž Skok je zbral trinajst obramb.

Kenan Pajt, rokometaš RK Gorenje Velenje
˝Uspešno smo opravili z enim najtežjih gostovanj za nas. Dobro smo se pripravili, saj smo vedeli kaj na čaka in koliko nam ta tekma nosi. Ponosen sem na soigralce, ker smo v obrambi odigrali vrhunsko in držali nasprotnika na varni razdalji celotno tekmo. Vabim vse navijače in podpornike, da se nam pridružijo na zadnji domači tekmi, ki bo naslednjo soboto, da skupaj dosežemo željeni rezultat. Se vidimo!.˝

Naslednji teden čaka varovance Zorana Jovičića zadnja tekma te sezone. V soboto, 27. septembra se bodo ose v Rdeči dvorani pomerile z ekipo RK Sviš Ivančna Gorica.

25. krog Liga NLB, 19. maj, 18.00 (Rdeča dvorana, Velenje)
Sodnika: Jože Humek, Rok Škvarč
RD URBANSCAPE LOKA : RK GORENJE VELENJE 27:31 (11:18)
RD URBANSCAPE LOKA: Stanojlović (11 obramb), Juričan (3 obrambe), Belić (4), Cingesar (6), Mali (2), Križaj, Jesenko (4), Damjanović (1), Batagelj (3), Jesenko M. (1), Strehar (3), Klemenčič, Atanasov (1)
RK GORENJE VELENJE: Skok (13 obramb), Verboten, Taletović, Tajnik (1), Pipp (2), Pajt (4), Drobež (1), Mlivić M., Sokolič (7), Verdinek (2), Šiško (2), Grmšek (3), Jovičić (5), Predović (5), Hriberšek (1)
Sedemmetrovke: RD Urbanscape Loka (5/7), RK Gorenje Velenje (4/5)  

Foto: RK Gorenje

Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!