ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Za konec sezone trije naslovi državnega prvaka za Matica Bizjaka Jambrovića

NOVICA 01.08.2023Sklepni del tekmovalne sezone 2022/2023 je za velenjske plavalce in plavalke potekalo v Pokritem olimpijskem bazenu v Kranju, kjer se je na Letnem združenem prvenstvu Slovenije (29. 7. – 31. 7. 2023) za državne naslove borilo preko 250 tekmovalcev iz 24 slovenskih klubov. Na tekmovanju je nastopila tudi zelo močna reprezentanca Poljske med katerimi so bili tudi udeleženci olimpijskih iger in različnih svetovnih prvenstev (Radoslaw Kawecki, Michal Chmielewski, Pawel Juraszek, Joanna Swiatek). Trenutno najboljša velenjska plavalka Najya Hana Jukić je zaradi poškodbe morala odpovedati svoje nastope v Kranju.

Z odličnimi nastopi in tremi državnimi naslovi se je predstavil Matic Bizjak Jambrović. V kategoriji mladincev je zmagal v disciplini 50 m in 100 m prosto ter 50 m delfin. V slednji je klubski rekord za mladince popravil tako v jutranjih kvalifikacijah kot tudi v popoldanskem finalnem nastopu (25,29). V kategoriji mladincev si je Metod Lamot priplaval bronaste medalje v vseh treh disciplinah hrbnega stila (50 m, 100 m in 200 m) in ponovil uspeh iz absolutnega prvenstva.

Med kadeti je Miha Princl osvojil srebrno medaljo v najdaljši disciplini hrbtnega stila (200 m) in bronasti medalji na 50 m in 100 m hrbtno.

Moška štafeta 4 x 100 m prosto v postavi Matic Bizjak Jambrović, Dane Šibanc, Metod Lamot in Anže Guštin je osvojila bronasto medaljo.

V posameznih popoldanskih finalnih nastopih so nastopili tudi: Anže Guštin, Domen Lamot, Špela Pohorec in Nik Ramšak Rotenhajzer. Blizu finalnega nastopa je bil tudi Jan Mrkonjič. Nas pa veseli, da se je tekmovanja udeležil tudi Tine Praprotnik, ki je s 23 leti že pravi “veteran” za slovenske razmere.

Vsem nastopajočim in njihovim trenerjem iskreno čestitamo in jim želimo prijeten oddih. 

Vir: Plavalni klub Velenje 

Foto: Plavalni klub Velenje

Koledar dogodkov

Sejem rabljene smučarske opreme

DOGODEK
Vabljeni v Rdečo dvorano Velenje od 24.-26.11.2023, kjer boste lahko po dostopnih cenah kupili ali prodali rabljeno smučarsko in ostalo športno opremo