ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Roman Pungartnik novi direktor RK Gorenje Velenje

NOVICA 13.09.2023Potem ko je z začetkom nove sezone sedanjemu direktorju RK Gorenje Velenje Davidu Miklavčiču potekla pogodba sta si klub in bivši odlični desni zunanji in dolgoletni slovenski reprezentant sporazumno segla v roke. Velenjske ose se Davidu Miklavčiču zahvaljujejo za njegov doprinos k delovanju in uspehom kluba ter mu želijo vse dobro pri izpolnjevanju osebnih izzivov. V upravnem odboru so tako morali zavihati rokave in poiskati novo kadrovsko rešitev. Za 3-letno sodelovanje so se dogovorili z Romanom Pungartnikom, za katerim je izjemna mednarodna športna kariera, hkrati pa ima izkušnje z vodenjem, saj je funkcijo direktorja 5 sezon opravljal pri večnih rivalih iz Celja, poleg tega pa je bil še 2 leti direktor slovenske reprezentance.

Roman Pungartnik je eden najbolj uspešnih slovenskih rokometašev. V več kot 20-letni karieri je bil kar 14 sezon zvest Celju, v zrelih letih pa je zaigral še za pet nemških klubov THW Kiel, HSV Hamburg, VfL Gummersbach, Wilhelmshavener HV in TuS Nettelstedt-Lübbecke ter švicarski Kadetten Schaffhausen. Za slovensko reprezentanco je na 165-ih tekmah dosegel 673 golov, med drugim je nastopil na olimpijskih igrah 2000, enega največjih uspehov pa doživel z osvojitvijo srebrne medalje na Evropskem prvenstvu 2004, ki je potekalo v Sloveniji.

V zadnjih letih je kot strokovni TV komentator največjih tekmovanj ostajal v stiku z mednarodnim rokometom , z velikim zanimanjem pa je spremljal tudi domača tekmovanja tako v članski kot tudi mlajših kategorijah.

Roman Pungartnik: »Prevzemam odgovorno funkcijo direktorja RK Gorenje Velenje, ki že dolga leta spada med najuspešnejše slovenske klube. Verjamem, da bomo nadaljevali v tej smeri tako na tekmovalnem kot tudi drugih področjih. Prepričan sem, da imamo postavljene dobre temelje. Z veseljem pričakujem jutrišnjo skupščino kluba, kjer naj bi se okrepil tudi upravni odbor, zaradi česar sem prepričan, da bomo šli v smeri nadgradnje dosedanjih strategij in ciljev. Tukaj mislim predvsem organizacijo tekem ter boljše vidnosti kluba in njegovih partnerjev v našem medijskem prostoru. Nadaljujem na mestu, kjer so moji predhodniki končali. Verjamem v celotno ekipo, ki je zbrana v klubu od upravnega odbora, pisarne do igralcev in strokovnega vodstva. Naredili bomo vse, da v čim krajšem času, da sprovedemo cilje, ki smo si jih zastavili. Hkrati želimo animirati čim več ljudi, da pristopijo k tej bogati tradiciji in napolnijo Rdečo dvorano.«

V RK Gorenje Velenje bo jutri, v sredo 13.9. izredna skupščina na kateri bo izvoljen novi upravni odbor kluba, v najkrajšem možnem času pa bo znan tudi novi predsednik kluba, v četrtek pa bodo na novinarski konferenci predstavili cilje v sezoni 2023/24.

 

Vir: RK Gorenje 

Foto: RK Gorenje

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak