ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Tudi v novi sezoni mladi plavalci po 1. troboju v velikem vodstvu

NOVICA 16.11.2023V sredo, 15. 11. 2023, se je v pokritem bazenu Pristan v Mariboru odvijalo 1. kolo troboja, ki poteka med plavalnim klubom Branik iz Maribora, plavalnim klubom Fužinar iz Raven na Koroškem in velenjskim plavalnim klubom.

Tekmovanje, ki je namenjeno mlajšim kategorijam, poteka po sistemu točkovanj po posameznih disciplinah. Za zmago si plavalec ali plavalka v posamezni kategoriji priborijo 20 točk, za drugo mesto 17 točk, za tretje mesto 15 točk in tako naprej. V posameznih disciplinah lahko točkuje največ 5 posameznikov iz enega kluba. V točkavanju vseh disciplin in obeh kategorij skupaj so velenjčani premočno zmagali, saj imajo po 1. kolu zbranih že 1116 točk. Za njimi so na drugem mestu tekmovalci PK Branik Maribor, ki so zbrali 844 točk.

V kategoriji dečkov/deklic (letnika 2010 in 2011) je za zmago poskbela Nikolina Milijaš. Zmagala je v disciplini 50 m delfin. Za druga mesta so poskrbeli Enis Bašić (200 m prsno), Lana Lamešić (200 m prsno) in Pika Planko (50 m delfin in 100 m prosto). Na tretje mesto pa so se uvrstili Edin Ajšić (200 m prsno), Enis Bašić (100 m mešano), Lara Garcia Petras (200 m prsno) in Ana Sušec Jambrović (50 m hrbtno). V isti kategoriji so nastopili tudi naslednji velenjski plavalci in plavalke: Klara Anclin, Klara Blatnik, Tibor Malbašić Vodovnik, Jadran Modrijan Lojen, Liam Pranjić, Nikolina Vasiljević, Lan Zottl in Inaja Zukić.

V kategoriji mlajših dečkov in mlajših deklic (letniki 2012 in mlajši/e) je za zmago v disciplini 200 m prsno poskrbel Ian Sevčnikar. Drugo mesto so osvojili Adna Hadžiaganović (100 m prosto), Marcel Josić (50 m hrbtno), Jošt Lesnjak (50 m delfin, 100 m prosto in 100 m mešano), Zarja Petrič (200 m prsno) in Ria Rebec (50 m hrbtno, 50 m delfin in 100 m mešano). Tretje mesto pa je pripadlo Adni Hadžiaganović (50 m hrbtno, 50 m delfin in 100 m mešano), Rii Rebec (100 m prosto) in Neži Šterk (200 m prsno). V tej kategoriji so nastopili in priplavali veliko točk tudi: Žak Abramović, Emma Anclin, Jaša Bartolac, Lovro Bartolac, Rok Berkenjačević, Maja Crevar, Manca Drev Toman, Zoe Garcia Petras, Naela Jukić, Bor Konečnik, Mateo Lamešić, Lejla Linić, Ema Lipičnik, Max Lužar, Lenart Marinšek, Martin Marinšek, Tinkara Marinšek, Tilen Melanšek, Tijana Milijaš, Filip Pejkunović, Kaja Petek, Anej Pirnat, Maks Rot in Klemen Verhovnik Jurkovnik.

Vsem tekmovalcem in njihovim trenerjem (Aljaž, Jure, Marko in Vlado) iskreno čestitamo. 

 

Vir: Plavalni klub Velenje

 

 

Foto: Plavalni klub Velenje

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak