ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Velenjski rokometaši brez možnosti na Danskem

NOVICA 14.02.2024



Velenjski rokometaši so bili na prvi tekmi glavnega dela Lige Evropa brez možnosti za zmago. Danski Skjern je z rezultatom 45:31 slavil v domači dvorani in zabeležil prve točke v drugem delu.

Tekmo so Velenjčani dobro odprli in po dveh minutah tekme povedli s 3:1. Dobrim uvodnim minutam, ki jih je zaznamovala poškodba Urbana Pippa, je sledil padec koncentracije v velenjski zasedbi. V napadu niso našli rešitve za danskega vratarja Winklerja, ki je do konca prvega polčasa zbral enajst obramb. Na krilih razpoloženega desnega zunanjega portugalskih korenin, Joaquima Nazara in krožnega napadalca Senjamin Burić, je ekipa Skjerna v petnajsti minuti prišla do prednosti petih zadetkov (12:7). Z delnim rezultatom 9:5 so Danci dve minuti pred koncem polčasa prišli do nove najvišje prednosti, in sicer prednosti devetih zadetkov (21:12). Zaostanek sta v izdihljajih prvega polčasa uspela zmanjšati Teo Jezernik z zadetkom s črte sedmih metrov in Matic Verdinek z zadetkom na prazen gol. Ekipi sta na odmor odšli pri rezultatu 22:16 v korist domačinov.

Tudi v nadaljevanju je ekipa Sjerna narekovala ritem igre in v 41. minuti prvič povedla z dvomestno razliko (32:22). Črno-rumeni niso mogli zaustaviti razpoložene Dance, ki so s hitro igro prihajali do lahkih zadetkov in se zaustavili pri petinštiridesetih doseženih zadetkih. Velenjčani so mrežo gostov zatresli enaintridesetkrat. Prva tekma glavnega dela Lige Evropa se je tako končala z rezultatom 45:31.

Pri gostih je bil strelsko najbolj razpoložen Enej Slatinek Jovičić, ki je dosegel sedem zadetkov, s šestimi mu je sledil Tilen Sokolič. Na domači strani so devet zadetkov dosegli Viktor Bergholt, Senjamin Burić in Joaquim Nazare.

Rokometaše Gorenja Velenja čaka nova evropska tekma čez en teden, ko bodo v torek, 20. februarja ob 18.45 uri v Rdeči dvorani gostili zasedbo Branka Tamšeta. Pred drugim krogom glavnega dela Lige Evropa pa se bodo velenjske ose odpravile še na gostovanje k RK Sviš Ivančna Gorica.

Zoran Jovičić, trener RK Gorenje Velenje
˝Danes nismo imeli energije, kar se je videlo od samega začetka tekme. Nismo upoštevali niti stvari za katere smo se dogovorili. Med tekmo smo zaradi poškodbe ostali še brez Urbana Pippa in Petra Šiška in priložnost za igro so tako dobili tisti z manjšo minutažo. Domačini so danes zasluženo slavili, mi pa misli sedaj usmerjamo na tekmo s Svišem.˝

1.krog glavnega dela Lige Evropa, 13. februar, 18.45 (Skjern Bank Arena, Skjern)
Sodnika: Bartosz Leszcynski, Marcin Piechota
SKJERN HANDBOLD : RK GORENJE VELENJE 45:31 (22:16)
SKJERN HANDBOLD: Bonde (4 obrambe), Winkler (14 obramb, 1 zadetek), Bergholt V. (9), Burić (9), Pettersen, Rebelo(9), Gaudin (3), Bergholt E. (2), Mikkelsen (2), Vinther (5), Jönsson (2), Rasmussen R., Rasmussen J. (1), Würtz, Bjergfelt (2), Troelsen
RK GORENJE VELENJE: Skok (3 obrambe), Taletović (5 obramb), Haseljić, Pipp (1), Velić (2), Maričić (1), Drobež, Tatar (3), Sokolič (6), Verdinek (4), Šiško (1), Jezernik (3), Tajnik (1), Jovičić (7), Predović (1), Hriberšek (1)
Sedemmetrovke: Skjern Handbold (0/0), RK Gorenje Velenje (3/4)

 

Foto: RK Gorenje

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak