ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Velenjčani po odličnem drugem polčasu do zmage v Kopru

NOVICA 23.03.2024



Na prvega izmed zadnjih štirih gostovanj te sezone, je rokometaše Gorenja Velenja pospremilo več kot osemdeset črno-rumenih navijačev. Po odličnem drugem polčasu so Velenjčani s številčno podporo in rezultatom 31:27 slavili v Kopru in zabeležili pomembni točki.

V Velenju so boj za naslov državnega prvaka vzeli zelo resno. Tudi tekmo 20. kroga Lige NLB proti RD Koper, so si lahko Velenjčani ogledali popolnoma brezplačno. Klub je namreč navijačem in ostalim ljubiteljem rokometa zagotovil prevoz s FAN BUS-om do Kopra in nazaj, ter vstopnice za ogled tekme.

Koprčani so na domače igrišče stopili suvereno, hitro ujeli ritem in v 13. minuti tekme po zadetku Benjamina Bekrića povedli za pet (9:4). Visok zaostanek je z minuto odmora prekinil strateg Velenjčanov, Zoran Jovičić. Gostje so ob pobudi Emirja Taletovića, ki je na tekmi proti Kopru zbral 14 obramb, nato ulovili domačine in zaostanek do konca polčasa zmanjšali na en zadetek.

Črno-rumeni so prepoznavni ritem igre ujeli v drugem polčasu. Čvrsta obramba, ki ji je poveljeval Jernej Drobež je omogočala hitre in lahke zadetke. Vse do konca tekme so vse vajeti v svojih rokah imeli varovanci Zorana Jovičića, ki so po šestdesetih minutah slavili z rezultatom 31:27 in zabeležili pomembni točki v Ligi NLB.

Emir Taletović, rokometaš RK Gorenje Velenje
˝Vedeli smo, da tekma v Kopru ne bo lahka. Celje je pred nekaj tedni tu pustili točke in pričakovali smo težko tekmo. Dobro smo se pripravljali in vseh šestdeset minut odigrali po naših najboljših močeh. V prvem polčasu smo se malo lovili, nato pa ujeli ritem in z dobro obrambo prišli do novih dveh točk. Hvala tudi vsem našim navijačem, ki so nas danes podprli.˝

Velenjčani bodo praznični vikend izkoristili za premor in počitek. Naslednja tekma državnega prvenstva pa jih spet čaka čez 14 dni, ko se bodo v domači Rdeči dvorani pomerili z ekipo MRK Ljubljana.

20.krog Lige NLB, 22. marec, 20.15 (Arena Bonifika, Koper)
Sodnika: Ozren Backović, Mirko Palacković
RD KOPER : RK GORENJE VELENJE 27:31 (16:15)
RD KOPER: Jelovčan, Đurica, Morato, Poklar (7), Konjevič, Bekrić (4), Moljk (2), Beganović, Stojanović, Muminović (3), Zugan (1), Sanabor, Makuc (6), Kete (1), Breznikar, Bratkovič (3)
RK GORENJE VELENJE: Skok, Taletović (14 obramb), Haseljić (5), Pipp (2), Velić, Maričić, Drobež (1), Tatar, Sokolič (2), Verdinek (3), Šiško (4), Jezernik (5), Tajnik, Jovičić (6), Predović (3), Hriberšek
Sedemmetrovke: RD Koper (2/3), RK Gorenje Velenje (3/4)

Vir: RK Gorenje Velenje

Foto: Zdravko Primožič

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak